Părinții se revoltă! Parcurile din Capitală sunt invadate de căpușe

Parcurile din Capitală sunt invadate de căpușe, cel puțin asta afirmă un grup de părinți, iar cea mai afectată zonă se pare că este parcul ,,Valea Trandafirilor”. Un copil a fost mușcat recent de patru căpușe. Acesta a fost dus la medic de către părinți, care au aflat că la policlinica din sectorul Botanica s-au adresat, în ultimul timp, mai multe persoane cu aceeași problemă.

separator

,,Există multe astfel de victime, și ei spun că nu sunt nici măcar înregistrați! Este interesant, dar se face un fel de salubrizare a parcurilor și cum se poate face față acestei probleme? Copiii să nu meargă la plimbare în parc?”, se plânge un părinte pe o rețeaua socială.

Un locuitot al Capitalei a spus în secțiunea comentarii că prietenul său s-a îmbolnăvit de boala Lyme, de borelioză, după ce a fost mușcat de o căpușă în sectorul Botanica al capitalei.

Problema căpușelor a devenit acută în Moldova. Insectele periculoase devin din ce în ce mai multe în fiecare an. Poate că acest lucru se datorează schimbărilor climatice. Dar, cu doar 10 ani în urmă, mulți spun că nu erau atât de multe căpușe. Problema există și în țările vecine. O moldoveanca stabilită în Bulgaria spune că copilul ei a fost mușcat de 16 căpușe în timp ce se afla la grădiniță.

Este de remarcat că acarienii sunt purtători ai multor infecții periculoase pentru oameni, cum ar fi encefalita, borrelioza (boala Lyme), tularemia și altele. Boala Lyme poate conduce la invaliditate și deces.

sursa

10% din absolvenții școlilor de tip internat nu știu să își scrie numele
Articolul anterior
Edith Gonzalez, mărturisiri dureroase din lupta cu cancerul
Articolul următor
Alte articole interesante