Patru boli cu transmitere sexuală care se pot lua chiar dacă folosești prezervativul

Dacă ai crezut că ești perfect protejat atunci când folosești prezervativ, acest lucru nu este pe deplin adevărat. Prezervativul este folosit atât pentru evitarea unei sarcini nedorite, cât și pentru protejarea de bolile cu transmitere sexuală. Totuși, prezervativul nu te protejează și de bolile care sunt răspândite pe suprafața pielii.

separator
De aceea, chiar dacă te protejezi de fiecare dată când faci sex, este indicat să faci și analizele regulat. Iată patru boli care se pot transmite în timpul unui act sexual chiar dacă folosești prezervativul.

Herpes

Există două tipuri de virusuri care cauzează herpesul. Dacă întreții contacte sexuale cu cineva care are herpes genital și folosești prezervativ, tot vei contacta virusul, din cauza secrețiilor corpului. Dacă ai contactat acest herpes, este important să te abții de la orice contact până te tratezi. De asemenea, s-a demonstrat că și herpesul bucal este tot un rezultat al contactării virusului prin contact sexual.

Sifilis

Principalele simptome ale sifilisului sunt durerile acute și ulcerul. Prezervativul nu te poate proteja de această boală, deoarece suprafața pe care este răspândit virusul nu ține doar de zona genitală. Contactul cu pielea este suficient pentru a lua această boală. În mod surprinzător, boala în faza incipientă nu se manifestă, dar, atunci când avansează, sifilisul poate duce la complicații ale inimii sau boli mintale.

 

Paraziți genitali

Evoluția pe care igiena și standardele sociale le-au cunostruit, au contribuit în mod semnificativ la diminuarea răspândirea păduchilor, însă trebuie să știi că prezervativul nu te protejează de aceștia. Păduchii trăiesc în zonele acoperite de păr, unde își depun ouăle, în așternuturi și pături, motiv pentru care exterminarea acestora este dificilă.

Virusul Papiloma Uman

Acest virus este întâlnit în special la persoanele care au mai mulți parteneri. Se pare că poți fi infectat de către o persoană care nu are semne vizibile. Contactul pielii este suficient pentru a lua această boală. Îngrijorător este faptul că anumite tipuri ale acestui virus pot provoca inclusiv cancer cervical.

 

sursa

Inedit! Angelina Jolie a pozat complet goală pentru revista Harpers Bazaar
Articolul anterior
O prezentatoare a descoperit că are cancer la sân, în direct, la TV
Articolul următor
Alte articole interesante