Persoanele care dorm mai puțin trebuie să consume mai multă apă

Privarea de somn are o serie de efecte negative asupra organismului. Dacă anterior specialiștii au constatat că somnul insuficient duce la acumularea kilogramelor în plus, medicii vin acum cu o nouă atenționare. Lipsa somnului crește nevoia organismului de apă.

separator

Persoanele care nu se odihnesc suficient trebuie să suplimenteze aportul de apă consumat în mod obișnuit.

Un studiu făcut recent de cercetătorii din China și SUA, care au folosit un eșantion de peste 26.000 de persoane, a arătat că cei care dorm mai puțin de 8 ore pe noapte prezintă semne ale deshidratării la analiza urinei.

Specialiștii bănuiesc că vasopresina este responsabilă pentru această deshidratare, această fiind eliberată în timpul somnului. Vasopresina este un hormon antidiuretic care, în timpul somnului, are rolul de a conservă nivelul de fluide din organism, astfel încât să prevină deshidratarea. Persoanele care nu dorm suficient nu experimentează un nivel ridicat de vasopresină, de aici și predispoziția pentru deshidratare a acestora.

Persoanele care au declarat că dorm doar 6 ore pe noapte au avut un nivel de deshidratare cu 16-59% mai mare decât persoanele care beneficiau de mai multe ore de somn într-o noapte.

Deshidratarea are o serie de efecte negative pentru sănătate, începând de la slăbiciune musculară și dureri de cap, și până la oboseală cronică. Dacă te încadrezi în categoria celor care dorm mai puțin de 8 ore pe noapte, înseamnă că te poți confruntă cu deshidratarea din cauza privării de somn.

Cum să previi deshidratarea? Consumă apă, dar și ceaiuri, supe și smoothie-uri, acestea mențin nivelul optim de fluide în organismul tău. Evita cofeina și alcoolul – despre acestea se știe că au proprietăți diuretice, ceea ce înseamnă că îți pot accentua, de fapt, deshidratarea. Ceaiul negru, dar și alte băuturi care conțin cofeină, au același efect nedorit. Asta înseamnă că, dacă pierzi o noapte, nu e indicat să suplimentezi aportul de cafea consumat pentru a reuși să combați oboseala, întrucât aceasta te va deshidrata și îți va accentua, de fapt, oboseala.

Ideal ar fi să reușești să dormi 8 ore pe noapte, astfel încât să nu ai de-a face cu efectele nedorite ale nopților pierdute.

sursa

8 exerciții pe care le poți face în sarcină pentru o naștere ușoară
Articolul anterior
În sfârșit, s-au afişat împreună! Smiley și Gina Pistol sunt oficial iubiți
Articolul următor
Alte articole interesante