Persoanele înalte sunt supuse unui risc mai mare de infectare cu Coronavirus, potrivit unui nou studiu

Dacă ai înălţimea peste 1,82 m, riscul e de două ori mai mare să te infectezi cu Covid-19, sugerează un studiu. O echipă de cercetători, inclusiv experţi de la Universitatea Manchester şi Open University, a făcut un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie şi SUA pentru a analiza dacă atributele personale, munca şi hobby-urile ar putea influenţa infectarea.

separator

Aşa s-a descoperit că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi, ceea ce sugerează că virusul se transmite prin aer, spun oamenii de ştiinţă.

Altfel, dacă boala ar fi contractată doar prin picături de salivă, înălţimea nu ar trebui să fie un factor care face diferenţa în ceea ce priveşte riscul de infectare.

Aerosolii se pot acumula în zone slab ventilate şi sunt transportate de curenţii de aer.

Totuşi, picăturile sunt mai mari decât aerosolii şi se crede că acestea călătoresc pe distanţe relativ scurte şi dispar rapid din aer.

Prof. Evan Kontopantelis, de la Universitatea din Manchester, a spus: „Rezultatele acestui sondaj în ceea ce priveşte asocierea dintre înălţime şi diagnostic sugerează că transmiterea bolii prin picături nu este singura modalitate prin care te poţi îmbolnăvi, iar transmiterea prin aer este posibilă“.

sursa: www.mediafax.ro

Tenul cuperozic – o provocare? Scapă de inflamație și roșeață pe termen lung
Articolul anterior
Foto! Cristiano Ronaldo sărbătoreşte titlul de campion al Italiei, alături de familie pe un yacht
Articolul următor
Alte articole interesante