Pierderea părului la bărbați, asociată cu o băutură foarte populară

Într-o descoperire poate neașteptată, cercetătorii au legat consumul de băuturi carbogazoase de pierderea părului la bărbați.

Un nou studiu al Universității Tsinghua din Beijing, China, a descoperit o nouă legătură între băuturile dulci și pierderea părului la bărbați, principalii vinovați fiind băuturile răcoritoare, sucurile îndulcite artificial și băuturile energizante, transmite descopera.ro.

Pe scurt, vestea cu adevărat proastă este că toate lucrurile care au un gust bun te pot face să-ți pierzi părul.

Pierderea părului la barbați ar putea fi cauzată de sucuri și energizante

Lucrarea, recent publicată în jurnalul Nutrients, nu este prima care analizează efectele băuturilor dulci asupra sănătății. Iar medicii au bănuit de multă vreme o legătură între excesul de zahăr și căderea părului.

Cercetarea în amănunt a conexiunii este cu adevărat interesantă.Publicitate

Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică Vanke din cadrul Tsinghua au chestionat în mod anonim 1.028 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani din China continentală, întrebându-i despre consumul de băuturi îndulcite, problemele de sănătate cu care se confruntă, dacă au fumat sau au băut și dacă au avut probleme cu părul, adresându-le totodată și întrebări legate de sănătatea mentală.

Câte băuturi dulci consumă cei care suferă de calviție?

Rezultatele au fost izbitoare. Respondenții cu calviție au băut în medie peste 4 litri (4.293 de mililitri, mai exact) pe săptămână, adică mai mult de două sticle de doi litri de suc acidulat precum cele disponibile în toate magazinele alimentare.

Respondenții care aveau podoaba capilară întreagă au consumat doar 2.513 mililitri.

Sunt necesare mai multe cercetări, dar cercetătorii de la Tsinghua au emis ipoteza că cauza principală ar putea fi tendința băuturilor dulci de a crește glicemia.

Studiile asupra diabetului au arătat că nivelurile crescute ale zahărului din sânge par să fie asociate cu căderea părului, băuturile dulci fiind un factor de risc major pentru dezvoltarea sau agravarea diabetului.

Având în vedere că această cercetare care leagă băuturile zaharoase de căderea părului este preliminară, autorii au remarcat că este nevoie de studii suplimentare.

Cu toate acestea, este un motiv excelent pentru a reduce considerabil consumul de sucuri și energizante.

Un copil cu varicelă hemoragică, „o manifestare rară”, internat în spital. Deosebirea faţă de varicela „obişnuită”

Un copil în vârstă de 7 ani a ajuns la spital cu o formă de varicelă în care veziculele care apar pe corp devin hemoragice, nu cu un lichid transparent cum se întâmplă de regulă.

Varicela la copii: Top 10 informaţii importante şi sfaturi utile pentru  îngrijirea copilului bolnav

„Copilul suferă de varicelă hemoragică, o maladie foarte rară. În cazul băiețelului, boala vine pe fondul unei afecțiuni oncohematologice”, a transmis medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, într-un comunicat, conform news.ro.

Copilul a fost tansferat la spitalul din Timişoara de la Spitalul Judeţean din Arad, iar „evoluția agravantă a bolii a fost foarte rapidă”.

Medicii au explicat deosebirea „majoră” faţă de varicela „obişnuită” și cea hemoragică.

„Varicela hemoragică are un debut atipic. Cu toţii ştim că varicela se manifestă printr-o erupţie pe piele, cutanată, sub formă de vezicule. Erupţia apare iniţial la nivelul pielii păroase a capului, după care se extinde pe tot corpul. În aceste vezicule este sânge. Astfel, apar echimozele cutanate şi apoi sângerări ale mucoaselor. Ceea ce s-a întâmplat şi în cazul pacientului internat în spitalul nostru”, a explicat Adelina Marinescu, medic specialist boli infecţioase la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

Medicii au precizat că starea de sănătate a micuțului s-a îmbunătăţit semnificativ, nu au mai apărut alte erupții, iar cele vechi încep să se transforme în cruste.

Medicii au atras atenția că în ultimele săptămâni au avut aproximativ 6-7 cazuri de varicelă pe săptămână.

„Pacienţii nu au avut însă forme grave, aşa că nu au necesitat internare. Complicaţiile apar de obicei la sugari, la femeile însărcinate, la persoane imunodeprimate, cu imunitate scăzută din cauza unor tratamente sau a unor afecţiuni”, au mai spus reprezentanții de la „Victor Babeș”.

În premieră, mamografiile pot fi analizate de la distanță, de două instituții medicale din țară

Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Bălți fac schimb de informații la distanță despre pacientele examinate cu ajutorul instalațiilor de mamografie digitală cu tomosinteză, echipamente performante cu care au fost dotate de Ministerul Sănătății, în 2022, și de care instituțiile nu dispuneau anterior, scrie tv8.md.

Astăzi a fost prezentat procesul de interconectare, în cadrul unui eveniment, organizat în contextul marcării, la 4 februarie, a Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului.

Rezultatele investigației imagistice, generate de aparatele de mamografie, sunt stocate pe platforma guvernamentală MCloud de unde pot fi accesate de ambele instituții medicale. Prin facilitarea schimbului de informații, medicii imagiști din aceste spitale au posibilitatea să interpreteze în comun imaginile radiologice pentru stabilirea cu precizie înaltă a diagnosticului.

De asemenea, având în vedere că rezultatele examenelor mamografice, pe care le realizează femeile, sunt arhivate, pot fi revăzute oricând de medici, pentru a urmări evoluția maladiei, eficiența tratamentului, etc.

În practică, îndată după efectuarea mamografiei, medicul imagist primește la computerul de la stația de lucru imaginea radiologică pe care o transmite în sistem, fiind recepționată de medicul din cealaltă instituție, având posibilitate să se consulte referitor rezultat și diagnostic. Instalațiile digitale de mamografie cu tomosinteză permit determinarea timpurie a formațiunilor cancerogene, chiar și de dimensiuni mici.

La fel, prin această metodă avansată de examinare pot fi depistate tumorilor multiple de sân, totodată poate fi determinată cu o precizie sporită dimensiunea, forma și localizarea maladiei.

Cancerul mamar fiind depistat în stadii incipiente poate fi tratat.

Menționăm că, una dintre principalele priorități ale Ministerului Sănătății este implementarea tehnicilor noi de diagnostic oncologic, lucru care este posibil a fi realizat prin modernizarea instituțiilor medicale care oferă servicii pacienților oncologici.

Alertă în Europa! A fost depistată boala vacii nebune

Un caz de boala vacii nebune a fost descoperit într-o fermă din Țările de Jos, a transmis miercuri Ministerul olandez al Agriculturii. Infecția a fost depistată la o vacă moartă.

Vaci bolnave (Profimedia)

Boala vacii nebune este o afectiune neurologica fatala, care distruge treptat creierul si maduva spinarii la vite, ducând la deces. 

Oamenii nu pot contacta boala vacii nebune. Totusi, in cazuri rare, oamenii pot contacta o forma specifica speciei umane a bolii, numita varianta Creutzfeldt-Jakob (vCJD).

Din 1995 pana in august 2004, au fost raportate 147 de cazuri de vCJD la oameni in Marea Britanie, 7 in Franta si cate 1 in China, Irlanda, Italia si SUA. Ambii indivizi detectati in Canada si, respectiv, SUA locuiau in Marea Britanie cand au fost infectati.

sursa

Putin a primit o medalie pentru dragoste patriotică din partea lui Dodik
Articolul anterior
Doliu în lumea muzicii. A decedat interpreta Ala Melnicova. ,,A plecat prea devreme”
Articolul următor