Placenta bebeluşului nu trebuie consumată, avertizează ginecologii canadieni

Ginecologii canadieni le avertizează pe proaspetele mămici să nu consume, sub nicio formă, placenta de la naştere.

separator

Recomandarea Societăţii Obstreticienilor şi Ginecologilor din Canada a fost publi-cată recent în Jurnalul de Obstretică şi Ginecologie. Medicii susţin că nu există nicio dovadă a vreunui beneficiu în cazul „placentofagiei”, dar consumatorii pot întâmpina riscuri.

Placenta este un organ temporar care furnizează oxigen şi nutrienţi fetusului, scrie ctvnews.ca. Aceasta este incinerată, de regulă, după naşterea copilului, dar unele mămici o consumă.

Placentofagia ar ajuta la tratarea depresiei postnatale, la îmbunătăţirea fluxului de lapte de sân şi ar duce la creşterea nivelului de fier, dar aceste afirmaţii nu au nicio susţinere ştiinţifică.

„În acest moment, nu există nicio dovadă concretă care să sugereze că, odată con-sumată, placenta va ajuta la sănătate”, spune Dr. Jocelynn Cook, coordonatorul SOGC.

Organizaţia precizează că modul de preparare a placentei, inclusiv consumul „crud”, gătit sau sub formă de pilulă, nu reprezintă o soluţie şi majorează riscul unei po-tenţiale contaminări.

În noiembrie 2018, Health Canada i-a sfătuit pe consumatori să nu folosească niciun produs pe bază de placentă de pe piaţă şi i-a avertizat asupra unor riscuri de infecţii. Agenţia a adăugat că este la fel de riscant şi consumul placentei unei alte persoane.

În 2017, Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor a anunţat că un bebeluş a ajuns la spital cu streptococ Grup B, identificat ulterior în pastilele din placentă pe care şi le administra mama acestuia.

Sursa

Cea mai fertilă femeie din lume are 44 de copii la 36 de ani şi îi creşte singură
Articolul anterior
O fetiță moldoveancă a obținut locul I la Campionatul Austriei la gimnastică artistică
Articolul următor
Alte articole interesante