”Planta care m-a salvat de la moarte”. Un bărbat din Bulgaria vorbește despre lupta sa cu cancerul

Un bărbat din Bulgaria vorbește despre propria să viață și despre una din cele mai cumplite confruntări, lupta cu cancerul. Povestea să le dă multor oameni speranță, bărbatul dezvăluind că s-a vindecat de cancer cu ajutorul unui remediu din natură sau, poate, a fost vorba despre o coincidență.

separator

“În 2002, doctorii au descoperit că aveam o tumoră benignă pe creier. Am fost imediat internat la „BLD-Sofia” pentru operație. Tumoră avea 5.5 cm însă operația a avut succes. Din punctul meu de vedere, medicii neurologi din acest spital, sunt cei mai buni din Bulgaria”, povestește bărbatul.

,,După doi ani, tumora s-a dezvoltat la loc și părea să fie recurentă, având aproximativ aceeași dimensiune. Aveam nevoie de o nouă operație- au folosit tehnica laserului și după operație am paralizat pe partea stânga (brațul și piciorul). Au examinat tumora și a reieșit că este atipică.

Apoi, am mers la oncologie, a urmat radioterapia însă nici această tehnică nu a ajutat- operația a reapărut și m-au programat pentru o nouă operație. După operație am mers la centrul de reabilitare și acolo, norocul meu, am cunoscut un bărbat care mi-a schimbat viață. Mi-a povestit că suferă de cancer la rinichi. După ce operația nu a avut succes, i s-a spus că mai are doar 3 sau 4 luni de trăit.

A cunoscut o doamna care i-a dat detalii despre o plantă și cum să prepare o rețeta cu ea. Plantă se numește soc. Este o tufă, care crește mai ales în deșert și pe lângă râuri (se găsește mai ales pe lângă Macedonia)- fructul este asemănător afinelor.

Crește spre finalul lunii august- chiar spre septembrie. Fructul trebuie să fie foarte bine copt pentru a avea proprietăți medicale. Când este cules, trebuie spălat și pus într-un borcan, alternând un rând de soc cu unul de zahăr până când borcanul este plin. Păstrați într-un spațiu unde poate pătrunde soarele pentru a putea fermenta. După două săptămâni, borcanul se sigilează și se pune în frigider.

Puteți face 2, 3 sau 4 borcane dar aveți nevoie de minim 2 borcane pentru a ajunge pentru întregul an. Consumați cel puțin 1 linguriță în fiecare dimineață pe stomacul gol cu 10 minute înainte de masă.

Cineva mi-a menționat pentru prima oară despre această plantă, mai întâi m-a convins despre efectele ei. A început să o consume după ce a primit diagnosticul dificil- au trecut 5 luni de atunci și încă trăia! A mers la un control în urmă căruia a aflat că dispăruse cancerul. Am început apoi să consum și eu. Am așteptat două luni pentru a culege socul și pentru a-l prepara. Am început să beau. Au trecut patru ani de la ultima mea operație- din acel moment nu am mai avut nicio recădere.

Le-am povestit multor oameni despre proprietățile curative ale socului și după ce am discutat cu medicul, mi-a confirmat că și unul din pacienții săi s-a vindecat folosind același remediu- suferea de cancer la sân. În momentul în care a fost întrebată ce medicamente a luat, a spus că s-a făcut bine doar cu ajutorul acestei plante. După ce a fost examinată, concluzia a fost că boală dispăruse complet.

Socul poate fi consumat și împreună cu medicamentele care v-au fost prescrise- au beneficii și în ceea ce privește sistemul imunitar și în cazul multor altor boli. Socul, așa cum am mai menționat, trebuie culese atunci când sunt coapte și dacă gășiți printre ele și fructe verzi, îndepărtați-le! Fructele ar trebui să fie moi și închise la culoare, aproape negre. În ceea ce privește băutură, mai ales la început până când va obișnuiți cu ea, poate fi puțin neplăcută. Îmi venea să vomit în timp ce o consumăm însă în cele din urmă m-am obișnuit. De asemenea, la început, asigurați-va că există o toaletă în apropiere deoarece după o jumătate de ora de la consum, nevoia de a merge la toaletă poate fi frecventă, deoarece fructele au efect laxativ.

Chiar și persoanele care vor să își întărească sistemul imunitar consumă soc. Ajută chiar și în cazul gripei. Doresc tuturor sănătate și fericire și mai ales vindecare grabnică!”, așa se încheie mesajul acestui bărbat.

Deşi florile de soc nu sunt otrãvitoare, consumarea fructelor de soc poate avea efecte adverse asupra organismului. În cantități mari, fructele de soc sunt toxice. Fructele de Sambucus nigra, adică socul de la noi, nu trebuie administrate în cantitate mare deoarece pot să apară efecte adverse, precum greaţă, vomă, arsuri la stomac, îngreunarea respiraţiei, convulsii. Fructele de soc sunt toxice în special atunci când sunt consumate crude sau nu sunt coapte suficient.

În Anglia se face un sos pentru mâncare cu bobițe de soc, chutney cum îi spun ei. În Germania există un fel de mâncare tradițional numit Fliederbeersuppe, care este o supă de fructe de soc. Ungurii folosesc și ei fructele și fac un soi de palincă. În Suedia snapsul aromatizat cu fructe de soc este o băutură populară.
Belgienii au Beers Vlierke, berea cu fructe de soc. Iar în Anglia este bine cunoscut Elderberry Wine, vinul de soc.

Din această poveste putem concluziona că medicina naturistă are puteri vindecatoare. Totuși, nu trebuie să uităm că aceasta nu poate substitui recomandările medicului și tratamentul indicat de specialist în caz de boală”.

Sursa

Astăzi este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului! Ce trebuie să faci pentru a reduce riscul apariției maladiei: Vezi 6 măsuri importante!

Anual, la 4 februarie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, o inițiativă globală a Uniunii pentru Controlul Internațional al Cancerului, pentru generarea schimbării și mobilizarea acțiunilor, prin construirea de alianțe mai puternice intersectoriale și noi colaborări pentru reducerea poverii cancerului la nivel global.

Cancerul Pulmonar: cum se depistează cauza celor mai multe decese!

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, cancerul este a doua cauză de deces la nivel mondial, reprezentând aproape 1 din 6 decese la nivel global. În Regiunea Europeană, în anul 2022, s-au înregistrat aproximativ 2,7 milioane de persoane cu cancer și peste 1,3 milioane de decese, indicele mortalității fiind mai mare la bărbați, decât la femei.

La bărbați, cele mai des întâlnite tipuri de cancer au fost: cancerul de prostată (23%), cancerul pulmonar (14%) și cancerul colorectal (13%), iar la femei predomină cancerul de sân (29%), urmat de cancerul colorectal (12%) și cancerul pulmonar (9%).  De menționat, că cancerul de sân rămâne principala cauză de deces printre femei, cu aproximativ 95 mii de decese în 2020, reprezentând 17% din totalul deceselor provocate de această boală.

Mai puțin de 15% din țările cu venituri mici au servicii de tratament al cancerului disponibile (comparativ cu 90% din țările cu venituri mari).

În țara noastră, maladiile oncologice constituie cea de-a doua cauză a mortalităţii  după maladiile cardiovasculare, fiind o problemă prioritară pentru sistemul de sănătate. Mortalitatea totală prin tumori în anul 2021 a constituit 220,7 cazuri la 100 mii locuitori (bărbați – 275,1, femei – 171,2).

În 2021, cele mai diagnosticate tumori maligne în Republica Moldova au fost cancerul mamar, colorectal, de prostată, al pielii și traheei care au însumat în total 52,6% din numărul total de tumori maligne.

O treime din decesele prin cancer sunt provocate de consumul de tutun, indicele masei corporale mărit, consumul de alcool, consumul mic de fructe și legume și lipsa activității fizice.

De asemenea, virusurile hepatitei B și C, papilomavirusul uman (HPV), ș.a. cresc substanțial riscul de cancer, cum ar fi cancerul de col uterin și de ficat. Până la 3,7 milioane de vieți ar putea fi salvate în fiecare an prin strategii adecvate de prevenire, depistare precoce și tratament calitativ în timp util.

Puteți reduce riscul apariției cancerului prin:

— Evitarea consumului de tutun și a consumului de alcool;

— Abordarea unei alimentații sănătoase și menținerea greutății corporale optime;

— Efectuarea regulată a activității fizice;

— Vaccinarea împotriva HPV și a Hepatitei B;

— Evitarea expunerii la radiațiile ultraviolete și ionizante;

— Limitarea expunerii la poluarea aerului exterior și a celui interior.

OMS/Europa enumeră prevenirea primară, depistarea precoce și cercetarea, inclusiv cea comportamentală drept factori-cheie pentru dezvoltarea unei strategii eficiente de sănătate publică pentru controlul cancerului.

Medici din Moldova au reușit să replanteze mâna stângă, cu recuperarea a 90% din funcții și a sensibilității, unui tânăr în vârstă de 18 ani

O echipă de medici de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă a reușit să să replanteze mâna stângă, cu recuperarea a 90% din funcții și a sensibilității, lui David Prutean în vârstă de 18 ani, din orașul Ștefan Vodă. Tânărul a suferit o traumă în urma unui accident rutier grav în 2014, când avea 10 ani. Atunci, el a fost diagnosticat cu amputația traumatică prin zmulgere a membrului superior stâng la nivelul 3/superior a brațului.

Echipa de medici: Anatolie Calistru, Igor Șapovalov, Vladislav Gladun, Maxim Țarălungă.

Tipuri de intervenții de recuperare: 1. Reimplantarea osteosinteză; sutura vas magistral; Sutura nervilor; Sutura mușchilor. 2. Autodermoplastia defectului postfasciotomic a antebrațului. 3. Operații reconstructive pe tendoane.

„După accidentul rutier, fiind consultat pe linia AVIASAN de șeful Secției Microchirurgie IMU dr.,șt.,med., conf.univ. Anatolie Calistru, a fost recomandat conservarea și transportarea corectă la rece în termocontainer a amputatului membrului superior stâng cu reanimobilul.

Totul a derulat cu o viteză impunătoare și, înr-un final, echipa de medici specialiști microchirurgi au reușit reimplantarea mâinii. Prima intervenție a durat în jur de 6 ore, iar celelalte intervenții câte 2, 3 ore.

Timp de mai mulți ani, pacientul fiind minor a fost tratat la Spitalul Clinic de copii V. Ignatenco.

Dupa 7 zile postoperator când viabilitatea segmentului amputat era sigură s-a efectuat autodermoplastia defectului postfasciotomic a antebrațului stâng.

Ulterior, pacientul a fost transportat în Centrul Republican de Microchirurgie IMU unde au fost efectuate un șir de intervenții reconstructive”, se spune în nota emisă de IMSP Institutul de Medicină Urgentă.

David Prutean a adresat mulțumiri medicilor și familiei.

„Vreau să spun un mare mulțumesc medicilor, bunelului și întregii familii care m-au susținut foarte mult. Ei mi-au dat speranța ca să-mi revin, pentru că nu-mi imaginez cum aș fi fără o mână, cum m-aș descurca. Acum pot să ridic greutăți, să duc pachete grele, să ridic haltere, am o viață normală”, a menționat David Prutean.

Instituția medicală a precizat că acum, pacientul poate folosi mâna, mișcările sunt active și sensibilitatea degetelor restabilite, se ocupă intens cu exercițiile fizice.

Un copil cu varicelă hemoragică, „o manifestare rară”, internat în spital. Deosebirea faţă de varicela „obişnuită”

Un copil în vârstă de 7 ani a ajuns la spital cu o formă de varicelă în care veziculele care apar pe corp devin hemoragice, nu cu un lichid transparent cum se întâmplă de regulă.

Varicela la copii: Top 10 informaţii importante şi sfaturi utile pentru  îngrijirea copilului bolnav

„Copilul suferă de varicelă hemoragică, o maladie foarte rară. În cazul băiețelului, boala vine pe fondul unei afecțiuni oncohematologice”, a transmis medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, într-un comunicat, conform news.ro.

Copilul a fost tansferat la spitalul din Timişoara de la Spitalul Judeţean din Arad, iar „evoluția agravantă a bolii a fost foarte rapidă”.

Medicii au explicat deosebirea „majoră” faţă de varicela „obişnuită” și cea hemoragică.

„Varicela hemoragică are un debut atipic. Cu toţii ştim că varicela se manifestă printr-o erupţie pe piele, cutanată, sub formă de vezicule. Erupţia apare iniţial la nivelul pielii păroase a capului, după care se extinde pe tot corpul. În aceste vezicule este sânge. Astfel, apar echimozele cutanate şi apoi sângerări ale mucoaselor. Ceea ce s-a întâmplat şi în cazul pacientului internat în spitalul nostru”, a explicat Adelina Marinescu, medic specialist boli infecţioase la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

Medicii au precizat că starea de sănătate a micuțului s-a îmbunătăţit semnificativ, nu au mai apărut alte erupții, iar cele vechi încep să se transforme în cruste.

Medicii au atras atenția că în ultimele săptămâni au avut aproximativ 6-7 cazuri de varicelă pe săptămână.

„Pacienţii nu au avut însă forme grave, aşa că nu au necesitat internare. Complicaţiile apar de obicei la sugari, la femeile însărcinate, la persoane imunodeprimate, cu imunitate scăzută din cauza unor tratamente sau a unor afecţiuni”, au mai spus reprezentanții de la „Victor Babeș”.

Moldova a fost asemănată pe hartă cu o fantomă. Video!
Articolul anterior
Adela Popescu s-a făcut blondă. Cum arată prezentatoarea TV cu noul look?
Articolul următor