”Planta care m-a salvat de la moarte”. Un bărbat din Bulgaria vorbește despre lupta sa cu cancerul

Un bărbat din Bulgaria vorbește despre propria să viață și despre una din cele mai cumplite confruntări, lupta cu cancerul. Povestea să le dă multor oameni speranță, bărbatul dezvăluind că s-a vindecat de cancer cu ajutorul unui remediu din natură sau, poate, a fost vorba despre o coincidență.

separator

“În 2002, doctorii au descoperit că aveam o tumoră benignă pe creier. Am fost imediat internat la „BLD-Sofia” pentru operație. Tumoră avea 5.5 cm însă operația a avut succes. Din punctul meu de vedere, medicii neurologi din acest spital, sunt cei mai buni din Bulgaria”, povestește bărbatul.

,,După doi ani, tumora s-a dezvoltat la loc și părea să fie recurentă, având aproximativ aceeași dimensiune. Aveam nevoie de o nouă operație- au folosit tehnica laserului și după operație am paralizat pe partea stânga (brațul și piciorul). Au examinat tumora și a reieșit că este atipică.

Apoi, am mers la oncologie, a urmat radioterapia însă nici această tehnică nu a ajutat- operația a reapărut și m-au programat pentru o nouă operație. După operație am mers la centrul de reabilitare și acolo, norocul meu, am cunoscut un bărbat care mi-a schimbat viață. Mi-a povestit că suferă de cancer la rinichi. După ce operația nu a avut succes, i s-a spus că mai are doar 3 sau 4 luni de trăit.

A cunoscut o doamna care i-a dat detalii despre o plantă și cum să prepare o rețeta cu ea. Plantă se numește soc. Este o tufă, care crește mai ales în deșert și pe lângă râuri (se găsește mai ales pe lângă Macedonia)- fructul este asemănător afinelor.

Crește spre finalul lunii august- chiar spre septembrie. Fructul trebuie să fie foarte bine copt pentru a avea proprietăți medicale. Când este cules, trebuie spălat și pus într-un borcan, alternând un rând de soc cu unul de zahăr până când borcanul este plin. Păstrați într-un spațiu unde poate pătrunde soarele pentru a putea fermenta. După două săptămâni, borcanul se sigilează și se pune în frigider.

Puteți face 2, 3 sau 4 borcane dar aveți nevoie de minim 2 borcane pentru a ajunge pentru întregul an. Consumați cel puțin 1 linguriță în fiecare dimineață pe stomacul gol cu 10 minute înainte de masă.

Cineva mi-a menționat pentru prima oară despre această plantă, mai întâi m-a convins despre efectele ei. A început să o consume după ce a primit diagnosticul dificil- au trecut 5 luni de atunci și încă trăia! A mers la un control în urmă căruia a aflat că dispăruse cancerul. Am început apoi să consum și eu. Am așteptat două luni pentru a culege socul și pentru a-l prepara. Am început să beau. Au trecut patru ani de la ultima mea operație- din acel moment nu am mai avut nicio recădere.

Le-am povestit multor oameni despre proprietățile curative ale socului și după ce am discutat cu medicul, mi-a confirmat că și unul din pacienții săi s-a vindecat folosind același remediu- suferea de cancer la sân. În momentul în care a fost întrebată ce medicamente a luat, a spus că s-a făcut bine doar cu ajutorul acestei plante. După ce a fost examinată, concluzia a fost că boală dispăruse complet.

Socul poate fi consumat și împreună cu medicamentele care v-au fost prescrise- au beneficii și în ceea ce privește sistemul imunitar și în cazul multor altor boli. Socul, așa cum am mai menționat, trebuie culese atunci când sunt coapte și dacă gășiți printre ele și fructe verzi, îndepărtați-le! Fructele ar trebui să fie moi și închise la culoare, aproape negre. În ceea ce privește băutură, mai ales la început până când va obișnuiți cu ea, poate fi puțin neplăcută. Îmi venea să vomit în timp ce o consumăm însă în cele din urmă m-am obișnuit. De asemenea, la început, asigurați-va că există o toaletă în apropiere deoarece după o jumătate de ora de la consum, nevoia de a merge la toaletă poate fi frecventă, deoarece fructele au efect laxativ.

Chiar și persoanele care vor să își întărească sistemul imunitar consumă soc. Ajută chiar și în cazul gripei. Doresc tuturor sănătate și fericire și mai ales vindecare grabnică!”, așa se încheie mesajul acestui bărbat.

Deşi florile de soc nu sunt otrãvitoare, consumarea fructelor de soc poate avea efecte adverse asupra organismului. În cantități mari, fructele de soc sunt toxice. Fructele de Sambucus nigra, adică socul de la noi, nu trebuie administrate în cantitate mare deoarece pot să apară efecte adverse, precum greaţă, vomă, arsuri la stomac, îngreunarea respiraţiei, convulsii. Fructele de soc sunt toxice în special atunci când sunt consumate crude sau nu sunt coapte suficient.

În Anglia se face un sos pentru mâncare cu bobițe de soc, chutney cum îi spun ei. În Germania există un fel de mâncare tradițional numit Fliederbeersuppe, care este o supă de fructe de soc. Ungurii folosesc și ei fructele și fac un soi de palincă. În Suedia snapsul aromatizat cu fructe de soc este o băutură populară.
Belgienii au Beers Vlierke, berea cu fructe de soc. Iar în Anglia este bine cunoscut Elderberry Wine, vinul de soc.

Din această poveste putem concluziona că medicina naturistă are puteri vindecatoare. Totuși, nu trebuie să uităm că aceasta nu poate substitui recomandările medicului și tratamentul indicat de specialist în caz de boală”.

Sursa

Alți 76 de moldoveni, depistați cu COVID-19

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) cu subdiviziunile teritoriale continuă supravegherea epidemiologică a infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel teritorial și național.

În perioada 12–24 martie 2024 (săptămâna 12/2024), morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a manifestat la un nivel de intensitate joasă, în scădere cu 3,4% față de săptămâna precedentă de monitorizare și în descreștere cu 12,8% comparativ cu perioada similară a sezonului precedent. În total, au fost înregistrate 6091 de cazuri de IACRS, majoritatea fiind la copii.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 27 de cazuri de gripă sezonieră, atestându-se o descreștere cu 40% comparativ cu săptămâna precedentă.

De la începutul perioadei de monitorizare (02.10.2023 – 24.03.2024, săptămânile 40/2023-12/2024) au fost înregistrate 1 673 de cazuri de gripă, 187 016 de cazuri de IACRS și 11 124 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.

În laboratoarele ANSP, au fost investigate, în această perioadă, 43 de probe la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, șapte probe fiind pozitive la prezența virusurilor gripale (1- A nesubtipat, 2 – A(H3N2), 2 – A(H1N1)pdm09, 2- B-Victoria) și o probă – la prezența virusului SARS-CoV-2.

Totodată, au fost înregistrate 76 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 15 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 24% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor, au fost raportate nouă cazuri din numărul total.

Reiterăm că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces. Adresați-vă la medicul de familie pentru a beneficia de vaccin!

Diagnosticul lui Kate Middleton a scos la iveală o ”epidemie” misterioasă de cancer

Diagnosticul lui Kate Middleton a scos la iveală o „epidemie” misterioasă de cancer. Cercetătorii sunt în căutarea cauzei unei „epidemii” de cancer misterioase care afectează tot mai mulți indivizi sub vârsta de 50 de ani. Apariția acestui diagnostic este tot mai frecventă, afectând chiar și personalități cunoscute, printre care se numără și recentul caz al Prințesei de Wales, care a atras atenția publicului, scrie doctoruzilei.ro.

Anunțul șocant al diagnosticului lui Kate Middleton, făcut public săptămâna trecută, a evidențiat o tendință surprinzătoare. Medici de renume susțin că această problemă se întâlnește la nivel global, conform informațiilor furnizate de Daily Mail.

Conștientizarea crescută a luat avânt odată cu apariția unor cazuri celebre, precum cel al Damei Deborah James, care a pierit din cauza cancerului intestinal la vârsta de 40 de ani, în 2022. Acum, în lumina evenimentelor legate de Prințesa de Wales, un chirurg a avansat ipoteza că ar putea exista un factor necunoscut care să fie responsabil pentru această situație.

Cauza nescunoscută a cazurilor de cancer

Profesorul Andrew Beggs, chirurg colorectal, consultant și cercetător clinic senior la Universitatea din Birmingham, a spus: „Ar putea exista un factor de mediu necunoscut pe care nu l-am descoperit, în ciuda cercetărilor ample”.

„Cancerul cu debut tânăr nu este deloc rar. Conduc o clinică pentru cancer cu debut precoce la adulți și vedem din ce în ce mai mulți oameni în vârstă de 40 de ani cu cancer”, a adăugat el.

După părerea sa, alți factori care ar putea contribui, de asemenea, la creștere, sunt metodele mai bune de detectare a cancerului, conștientizarea simptomelor și o mai bună screening a afecțiunilor genetice care cresc riscul de cancer, cum ar fi gena BRCA, așa cum are Angelina Jolie.

Maia Kennedy, în vârstă de 38 de ani, din Hackney, Londra, a povestit despre propria sa luptă împotriva cancerului, care împărtășește asemănări cu a Prințesei de Wales, în vârstă de 42 de ani.

Maia a început să sufere de greață în decembrie 2023, pe care medicul său de familie le-a atribuit inițial refluxului acid. În urma unui test de urgență, medicii i-au găsit o tumoare în intestin în timpul colonoscopiei. La acea vreme se credea că este precanceroasă.

Ulterior, femeia a fost diagnosticată cu cancer intestinal în stadiul 1 cu cancerului intestinal, după ce a suferit o intervenție chirurgicală de rutină pentru a-și îndepărta o parte din intestin, la începutul acestui an.

Prințesa de Wales însăși a suferit o operație abdominală planificată, în luna ianuarie. Inițial, medicii nu au crezut că este vorba despre canceroasă, dar testele au dezvăluit, ulterior, altceva. Ea a început un tratament de chimioterapie preventivă la sfârșitul lunii februarie și nu a menționat tipul de cancer pe care l-a avut.

O altă supraviețuitoare, Becki Buggs avea 43 de ani când a primit vestea că are cancer pancreatic.

Ea a declarat pentru MailOnline la începutul acestui an că a fost motivată să-și facă teste după ce soțul ei i-a remarcat o modificare a pielii, care s-a dovedit a fi icter. Bărbații sunt, de asemenea, expuși riscului.

Ricky Smith, din Isle of Sheppey, Kent, a aflat luna trecută că durerile sale de cap nu erau cauzate de stres, ci un tip de cancer la creier. Bărbatului, tată a trei copii, i s-a spus că mai are 15 luni de trăit. Tumora lui inoperabilă a fost depistată doar printr-un test oftalmologic.

Potențialii factori de risc

Profesorul Sikora, un oncolog de renume mondial cu o experiență de peste 40 de ani, a declarat însă că această tendință a fost observată de ani de zile și că există o serie de motive, bănuite de experți.

„Nu are nimic de-a face cu Covid sau vaccinuri – a început să se întâmple cu mult înainte. Cred că se datorează probabil modificărilor stilului de viață – obezitate, dietă grasă, comportament sedentar, așezat la birou toată ziua și, desigur, diagnostice mai bune”, afirmă el.

De asemenea, pare să existe o diviziune de gen în privința ratelor cancerului, în rândul tinerilor.

Datele CRUK arată că femeile în vârstă de 40 de ani, precum Kate, au șanse de două ori mai mari (de 2,1 ori) de a face cancer decât un bărbat de aceeași vârstă. O diferență similară de gen este prezentă și în rândul diagnosticaților de cancer la vârsta de 30 de ani și 40 de ani.

Decalajul se echilibrează ușor pe măsură ce britanicii îmbătrânesc, bărbații având șanse mai mari de a fi diagnosticați de la vârsta de 60 de ani încolo.

Un studiu publicat în British Medical Journal anul trecut a constatat că numărul cazurilor de debut precoce a cancerului au crescut la nivel global cu 79% între 1990 și 2019.

Experții au prezis, de asemenea, că acestea se vor înmulți, cu 31% până în 2030.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că Australia a avut cel mai mare număr de diagnostice de cancer cu debut precoce din lume, cu o rată de 135 la 100.000 de oameni, în 2022.

Noua Zeelandă a ocupat locul al doilea, cu 119 cazuri la 100.000 de persoane în rândul tinerilor.

În comparație, Marea Britanie și SUA sunt pe locurile 28 și, respectiv, pe locul 6.

Dietele bogate în carne roșie și sărace în fructe, precum și consumul ridicat de alcool și consumul de tutun au fost considerați principalii factori de risc.

Experții au legat anterior creșterea unor astfel de diete procesate în lumea occidentală, începând cu anii 50, cu o creștere a cancerelor legate de alimentație, cum ar fi cancerul intestinal, în rândul tinerilor.

Bea zilnic apă cu lămâie dacă ai una din aceste 8 boli. Nu vei mai avea nevoie de medicamente

Unii specialiști spun că apa cu lămâie este cel mai bun aliment cu care să ne începem ziua, înlocuind cu succes cafeaua sau ceaiul.

Apa cu lămâie oferă organismului nostru o mulțime de antioxidanți, proteine, vitamine și alte substanțe care ajută la ameliorarea simptomelor unor boli și la întărirea sistemului imunitar.

Dacă ai una dintre aceste opt probleme, consumă apă cu lămâie în fiecare zi:

– Pietre la rinichi
– Răceală sau gripă
– Reflux gastroesofagian
– Dureri în zona încheieturilor
– Dureri de mușchi
– Unghii îngălbenite sau care se rup ușor
– Acnee
– Kilograme în plus/obezitate

Beneficiile apei cu lămâie 

Apa cu lămâie este benefică pentru sănătatea organismului, în general. Dacă alegi să consumi un pahar de apă cu lămâie dimineața, în loc de cafea sau ceai, vei avea că aceasta: 

– Intensifică metabolismul, arderile de grăsimi, deci, ajută să slăbești!
– Previne răceala, grație vitaminei C.
– Eficientizează digestia. 
– Curăță gura.

sursa

Moldova a fost asemănată pe hartă cu o fantomă. Video!
Articolul anterior
Adela Popescu s-a făcut blondă. Cum arată prezentatoarea TV cu noul look?
Articolul următor