Planta care tratează aproape orice boală! Este considerată cea mai sănătoasă din lume

Această plantă aromată, cu frunze verzi, albicioase, și flori roz-albe și violete, este folosită în gastronomie pentru a da savoare salatelor, gustărilor sau pentru ornare. Cercetările efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că această minunată plantă este și un excelent medicament cu proprietăți antiinflamatoare, cicatrizante etc. Salvia este considerată cea mai sănătoasă plantă din lume. Descoperă cum poți folosi salvia și ce afecțiuni te ajută să tratezi!

separator
Collage

La romani, era o plantă sacră, culeasă cu protocol. Un vechi proverb chinezesc spune: „cine are salvie în grădină nu lasă bătrânețea să se apropie”. De altfel, denumirea latinească a salviei, Salvia officinalia, vine din latinescul „salvare”, ceea ce înseamnă ,,a fi sanatos, a vindeca, a salva”.

Cum se folosește salvia în medicina naturistă

Salvia se poate folosi sub formă de infuzie, ceai, pulbere, tinctură. Se folosesc atât frunzele plantei, culese înaintea perioadei de înflorire mai-iunie, cât și florile, care se culeg în zilele însorite.

Salvia are mai multe proprietăți medicinale, printre care acțiune diuretică, ușor hipotensivă, antisudorifică, antiseptică, antiinflamatoare, de stimulare a digestiei, ajută la eliminarea gazelor din intestin, stimuleazã secreţia de bilă, are un uşor efect hipoglicemiant, acţiune antispastică și calmantă asupra sistemului nervos.

Ce boli tratează salvia?

Ceaiul de salvie poate fi întrebuințat intern sau extern, pentru a trata:

-indigestia, diareea;
-inflamația mucoasei gâtului (faringita);
-combaterea febrei;
-bronșitele, rinita, răceala și gripa;
-dischinezia biliară, balonarea;
-aftele, gingivitele, stomatitele;
-tenul acneic, gras;
-transpirația picioarelor;
-dismenoreea, tulburări ale menopauzei, ciclul menstrual neregulat, dureros.

Salvia crește receptivitatea organismului uman la insulină, în diabetul zaharat se administrează câte o cană de ceai de salvie pe zi.

De asemenea, ceaiul de salvie este excelent și pentru oprirea lactației.

Pulberea de salvie

Se obține prin macinare cu râșnița electrică, după care se depozitează în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase și reci, pe o perioadă de câteva săptămâni. Se administrează de 3-4 ori pe zi, câte o jumătate de linguriță rasă, pe stomacul gol.

Tinctura de salvie

Tinctura de salvie se obține prin macerarea a 20 de linguri de pulbere, peste care se adaugă jumătate de litru de alcool alimentar de 70 de grade și se lasă vreme de două săptămâni într-un borcan închis ermetic. Apoi se filtrează și se toarnă în sticle mici închise la culoare. Se administrează câte o linguriță diluată în puțină apa, de patru ori pe zi.

Ceaiul de salvie

Se prepară din o linguriță de frunze de salvie uscate la o ceașcă de apă clocotită, ce se lasă la infuzat vreme de 10 minute. Decoctul de salvie se prepară dintr-un pumn de frunze care se fierb 10 minute într-un litru de apă.

În ciclu menstrual neregulat, foarte abundent sau dureros, sterilitate feminină, se administrează o jumătate de linguriță de salvie, de patru ori pe zi, pe stomacul gol, trei luni. În tulburări de menopauză, tinctura de salvie este un adevarat elixir, reducând transpirația, apariția bufeurilor. Se administrează câte o linguriță de tinctură (diluata în apă) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de trei luni.

Terapeuta de origine austriacă Maria Treben adaugă faptul că salvia este un minunat ajutor în toate formele de cancer, citând un faimos dicton din Evul Mediu: „De ce să moară omul, dacă în grădină crește salvia?”.

Pentru eliminarea mirosului neplăcut și a transpirației abundente se folosește infuzia de salvie, fie băută, fie comprese pe locul afectat, axile, mâini sau băi de picioare. De asemenea, se poate clăti părul cu un decoct de salvie și ceai negru, și tenul pătat, seboreic, se poate trata cu ajutorul infuziei de salvie.

Precauţii şi contraindicaţii

Această plantă este contraindicată epilepticilor, femeilor însărcinate. Uleiul volatil de salvie nu se administrează copiilor sub 10 ani, iar diabeticii trebuie să țină glicemia sub atentă supraveghere dacă încep o cură cu salvie. Nu se administreazã la femeile care alăptează, deoarece poate diminua secreţia lactată.

A nins pe un litoral din Italia
Articolul anterior
Un medic a creat prezervativul antiviol care „muşcă” atacatorul de penis! Cum funcționează dispozitivul
Articolul următor
Alte articole interesante