Poluarea a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, potrivit NASA

NASA a publicat imagini din satelit din ultimii şase ani care arată clar că nivelul de aerosoli a scăzut semnificativ de când oamenii au fost obligaţi să stea izolaţi acasă, ca parte a limitării răspândirii noului coronavirus, potrivit CNN.

separator

„Ştiam că vom vedea modificări în compoziţia atmosferică în multe locuri în timpul izolării”, a spus Pawan Gupta, un om de ştiinţă de la NASA. „Dar n-am mai văzut niciodată valori ale aerosolului atât de mici în Câmpia Indi-Gangetică (nordul Indiei), în această perioadă a anului”.

Raportul urmăreşte adâncimea optică a aerosolului (AOD) care este măsura modului în care lumina este absorbită sau reflectată de particulele aeriene în timp ce circulă prin atmosferă.

Comparând imaginile din anii trecuţi, oamenii de ştiinţă spun că nivelul de AOD a scăzut semnificativ şi a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, în această zonă.

Scăderea poluării a fost observată şi de măsurătorile de la sol.

India se află în a cincea săptămână de izolare. Pe 25 martie, guvernul din India a impus măsuri stricte de izolare naţională, oprind constucţiile şi transportul public.

sursa: Mediafax

Amenzi uriașe în Germania. Purtarea măștilor devine obligatorie
Articolul anterior
Cutremur în R. Moldova! Ce magnitudine a avut
Articolul următor
Alte articole interesante