Poluarea face mai multe victime decât pandemia

Un studiu citat de The Guardian pune accent pe sănătatea copiilor și trage un nou semnal de alarmă referitor la poluare.

separator

Copiii mici expuși chiar și la un nivel mic de poluare a aerului ajung să aibă o dezvoltare deficitară a funcției pulmonare în perioada creșterii.

O cercetare realizată în Germania, care arată că expunerea la aer poluat în primul an de viață reduce dezvoltarea funcției pulmonare la vârste între 6 și 15 ani, chiar și la niveluri de poluare mai joase decât standardele europene.

”Acest lucru este îngrijorător pentru că sugerează că daunele pe care le produce poluarea asupra plămânilor în primul an de viață pot să afecteze sănătatea sistemului respirator de-a lungul întregii vieți”, a spus Dr. Qi Zhao de la Institutul de Cercetare pentru Medicină Ecologică din Düsseldorf, a cărui cercetare a fost prezentată la congresul internațional al Societății Respiratorii Europene.

Un al doilea studiu prezentat la congres arată că adulții expuși la aer poluat, chiar și la nivel redus, sunt mai predispuși la a face astm:

”Aceste studii sunt îngrijorătoare pentru că ele sugerează că nici măcar limitele europene în ce privește poluarea nu sunt suficient de sigure.

Peste 67.000 de cazuri de astm la copii pot fi evitate în fiecare an în Europa dacă țările îndeplinesc standardele de calitate a aerului ale OMS”, a spus Thierry Troosters, președintele Societății Respiratorii Europene.

sursa

Scriitor italian: ,,Nu toate îngrijitoarele sunt triste și deprimate. Am văzut și badante fericite”
Articolul anterior
OMS: Recomandări privind purtarea măștilor de protecție de către copii
Articolul următor
Alte articole interesante