Poți face cancer dacă ți-ai rupt o aluniță? Află răspunsul specialistului

Alunițele se prezinta sub forma unor pete sau a unor excrescențe ale pielii apărute din cauza proliferării celulelor care produc pigment. Acestea pot fi deseori lezate sau rupte cu unghia, cu cureaua sau cu breteaua de la sutien. Este oare această leziune una mai periculoasă decât o simplă zgârietură? Trebuie să mergi imediat la medic și să iei măsuri? Află răspunsul specialistului!

separator

Anastasia Kolodiy, doctor-dermatovenerolog din Rusia:

,,Nevii simpli sau alunițele sunt cele mai frecvente tumori benigne ale pielii. Cel mai adesea ele par a fi mici pete plate, iar cu vârsta pot deveni palide și crește ușor deasupra pielii, în special la vârstnici. Creșterea nevilor mai este asociată cu factori hormonali (prin urmare, aceștia pot să apară sau să crească la adolescenți, dar și în timpul sarcinii) și, desigur, în urma expunerii la lumina soarelui.

Dacă ați rănit o aluniță nu trebuie să vă panicati, tot ce trebuie să faceți este să consultați medicul dermatolog sau oncolog. În primul rând, ca și pentru orice deteriorare a pielii, trebuie să prevenim infecția. Este necesar să se trateze rana cu un antiseptic și, dacă este necesar, să se utilizeze remedii de vindecare a rănilor. În al doilea rând, deși leziunea în sine nu cauzează neapărat melanom sau alte tipuri de cancer de piele, susceptibilitatea la rănire și sângerarea pot indica faptul că un proces ,,negativ” a început deja. Și dacă vine vorba de melanom, atunci o consultație medicală în timp util poate salva vieți.”

Zumba te ajută să scapi de kilogramele în plus. Video!
Articolul anterior
Ajutor pentru David!
Articolul următor
Alte articole interesante