Prima persoană vaccinată în Germania este o femeie de 101 ani

O femeie în vârstă de 101, ani care locuieşte într-un azil pentru vârstnici, este prima persoană din Germania vaccinată împotriva noului tip de coronavirus, cu o zi înainte de începerea oficială a campaniei de vaccinare în această ţară, relatează dpa şi EFE.

Prima persoană vaccinată în Germania este o femeie de 101 ani

La căminul Krueger din oraşul Halberstadt, Edith Kwoizalla, în vârstă de 101 ani, este prima din Germania căreia i s-a administrat vaccinul produs de compania germană BioNTech în colaborare cu cea americană Pfizer, transmite Agerpres.

Potrivit martorilor la eveniment, Edith Kwoizalla a primit vaccinul cu calm şi chiar zâmbind din spatele măştii de protecţie pe care o purta.

În total 40 de rezidenţi şi 10 membri de personal din acest cămin au fost vaccinaţi.

În mod oficial, campania de vaccinare va începe duminică în Germania, când această ţară se va ralia mai multor alte state membre ale UE care vor începe administrarea de doze de vaccin.

Câteva zeci de mii de doze de vaccin au fost livrate landurilor germane în cursul zilei de sâmbătă.

Persoanele cu vârste peste 80 de ani, precum şi angajaţii din sistemul medical şi de îngrijiri vor fi imunizate primele, fiind considerate mai expuse.

Comisia Europeană a dat luni aprobarea pentru utilizarea vaccinului COVID-19 dezvoltat în comun de compania americană Pfizer şi de partenerul său german BioNTech, acesta fiind ultimul pas pentru a permite Europei să înceapă vaccinările.

În România a început campania de vaccinare anti-Covid. Cine este prima persoană imunizată
Articolul anterior
Alexandru Lozanciuc împlinește astăzi 70 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante