Primul caz de West Nile, aproape de Moldova. O femeie din Iași este internată în stare gravă

O femeie de 62 de ani este internată în stare gravă la secţia de Anestezie Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost diagnosticată cu West Nile.

separator
Femeia de 62 de ani a fost internată în urmă cu câteva zile la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit medicilor, boala pentru care primeşte tratament de specialitate a avut o evoluţie bună, însă alte probleme medicale ale femeii au necesitat internarea în Terapie intensivă.

„Este primul caz de West Nile la Iaşi, este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu comorbidităţi. Din cauza comorbidităţilor se află în terapie intensivă, şi nu din cauza gravităţii boli, boala a avut o evoluţie favorabilă. În momentul de faţă femeia este în terapie intensivă.”, a declarat Carmen Dobrovăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit managerului, femeia are boală cronică cardiacă şi suferă şi de obezitate, este din oraşul Iaşi şi le-a spus medicilor că nu a fost plecată la mare.

La nivel naţional, în România, până în 14 august numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon ajunsese la opt, iar două dintre persoanele infectate au murit. Decesele s-au înregistrat în judeţele Călăraşi şi Buzău, transmite mediafax.ro.

Simptomele cel mai frecvent întâlnite la oamenii bolnavi sunt asemănătoare gripei și includ: febra (38 – 40 C), dureri de cap, gât, muşchi şi articulaţii, conjunctivită, greaţă. În unele cazuri boala poate evolua cu forme mai grave – encefalită, meningită, meningoencefalită. Cei mai afectaţi sunt copiii şi persoanele în vârstă.

alte Articole interesante