Produse complementare în profilaxie, în perioada tratamentului cât și în recuperarea post Covid-19

Produsele complementare ajută la fortificarea imunității, menținerea și protecția sistemelor organismului care sunt mult afectate în boala Covid-19. Acestea includ o serie de vitamine, microelemente și substanțe biologic active recomandate și bazate pe prescrierile medicilor din întreaga lume ca produse adjuvante în profilaxie și pe perioada tratamentului anti-Covid-19.

Aceste produse complementare pot fi folosite în profilaxie și pe perioada tratamentului COVID-19:

Vitamina C 1000 mg

Vitamina C stimulează producerea de limfocite. Anticorpii funcționează mai eficient atunci când în organism sunt cantități suficiente de Vitamina C. De asemenea și interferonul se sintetizează în cantități optime. Aceasta pe lângă faptul că Vitamina C este un antioxidant bine cunoscut.

Vitamina D3 2000 – 4000 IU

Vitamina D3 ajută la activarea celulelor B, celulelor T și a celulelor antigen, reducând totodată nivelul de citokine. Acest efect benefic poate reduce riscul de a dobândi o infecție virală. Cercetătorii Universității din Boston au făcut un studiu care oferă dovezi directe că suficiența vitaminei D în organism poate reduce complicațiile, inclusiv furtuna de citokine și în cele din urmă, se poate evita complicațiile din cauza Covid-19.

Zinc 15 mg

Combinația dintre Zinc și Vitamina C asigură un efect sinergic, crescând eficiența sistemului imunitar. Zincul are rolul unui magnet care atrage și activează celulele T ale sistemului imunitar să lupte cu infecția pătrunsă în organism.

Vitaminele din grupul B

Vitaminele din grupul B protejează și mențin funcționarea sistemului nervos.

Vitamina B1 (tiamina) este necesară pentru transmiterea impulsurilor nervoase și ajută la funcționarea metabolismului energetic normal. Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.

Vitamina B6 (piridoxina) contribuie la metabolismul normal al proteinelor și al glicogenului. Contribuie la reducerea oboselii.

Vitamina B12 (ciancobalamina) contribuie la formarea normală a globulelor roșii, la sinteza normală a cisteinei, la metabolismul energetic normal, are rol în protecția celulelor hepatice și în funcționarea normală a tractului gastrointestinal.

Acidul folic este una dintre principalele substanțe recomandate pentru sănătatea sistemului nervos. De asemenea, acidul folic contribuie la metabolismul normal al homocisteinei cu efect direct în prevenirea aterosclerozei și a altor boli cardiovasculare.

Probiotice

Probioticele mențin și restabilesc flora intestinală în timpul tratamentului cu antibiotice. Restabilesc funcționarea normală a intestinelor în urma diareei cauzate de Covid-19. De asemenea flora intestinală sănătoasă are un impact mare la starea sistemului imunitar și participă în formarea anticorpilor.

Mai jos, produse complementare în perioada de recuperare POST COVID-19:

Produse complementare ce ajută la recuperarea mai rapidă a organismului după Covid19. Acestea includ o serie de vitamine, microelemente și substanțe biologic active care se recomandă în fortificarea imunității și ajută la regenerarea celor mai afectate sisteme ale organismului. Aceste recomandări sunt bazate pe prescripțiile medicilor din întreaga lume ca produse adjuvante în schemele în perioada de recuperare post COVID-19.

Vitamina C 1000 mg

Antioxidant puternic și regenerant. Fortifică imunitatea și ajută la refacerea țesuturilor deteriorate a zonelor afectate de virus – plămâni, rinichi, a vaselor sangvine.

Omega 3 – 1000 mg

Acizii grași Omega 3 asigură protecția și regenerarea sistemului cardiovascular. Deoarece virusul Covid-19 afectează toate sistemele organismului, inclusiv creierul, inima și vasele sangvine, Omega 3 contribuie la restabilirea și menținerea funcției normale a creierului și a inimii.

Silimarina 150 mg

Protejează și regenerează celulele hepatice afectate în urma unui tratament antiviral și antibacterian și în urma acțiunii nocive a virusului Covid-19. De asemenea are efect detoxifiant și depurativ.

Magneziu 400 mg

Are efect benefic asupra sistemului nervos și muscular. Are efect calmant si somnifer ușor, reduce stările de agitație. Contribuie la funcționarea normală a mușchilor, respectiv restabilește forțele, reduce oboseala și stările de slăbiciune.

Comandă orice produs pe farmacie.md sau achiziționează produsele în rețeaua de farmacii Elody

Doliu în familia fostului președinte american Barack Obama
Articolul anterior
Peste 9.000 de copii din Capitală sunt așteptați la toamnă în clasa întâi. Când încep înscrierile?
Articolul următor
Alte articole interesante