Produsele pentru igiena intimă nu sunt necesare!

Experții din domeniu recunosc că aceste produse de igienă intimă care sunt din ce în ce mai populare, ar putea fi dăunătoare de fapt!

separator

„Cred că aceste produse pot fi destul de dăunătoare”, spune dr. Anita Mitra, ginecolog și cercetator NHS în obstetrică și ginecologie la Imperial College din Londra.

Ea și-a exprimat îngrijorarea că aceste produse maschează unele simptome, cum ar fi mâncărimile, ceea ce ar putea însemna că femeile ar solicita târziu sfatul medicului.

„Nici un medic nu va recomanda să le folosiți. Nu aș folosi niciodată niciunul din aceste lucruri.”

Problema constă în faptul că veți cheltui bani inutil, dar, de asemenea, ați putea, din neatenție, să vă expuneți sănătatea.

În primul rând, curățarea în interiorul vaginului „mărește riscul de infecții, deoarece distruge microbiomul (echilibrul bacteriilor natural)”, explică ea. „Este posibil să se spele bacteriile naturale” bune „care trăiesc acolo, în timp ce bacteriile” rele „, care tind să fie mai rezistente și astfel sunt capabile să se agațe de celulele noastre mai bine, vor înflori și cauza infecții”.

Nici la exterior nu trebuie să folosiți produse speciale. „Ar trebui să utilizați numai apă”, spune dr. Mitra. „Fără spălături speciale, fără săpunuri sau ceva de genul asta – chiar aș evita gelul normal de duș să atingă zona genitală.” Pe lângă spălarea bacteriilor sănătoase care locuiesc acolo, spune ea, pielea este incredibil de fragilă, iar folosirea săpunurilor ar putea să o facă să devină uscată și sensibilă.

„Dacă începeți să utilizați produse în zona intimă, se vor elimina uleiurile bune pe care pielea le produce ca o barieră naturală, de protecție. Aceasta, la rândul său, va face țesutul mult mai fragil și, astfel, va crește iritarea.”

Grădini și gospodării inundate în țară. A fost nevoie de intervenția salvatorilor
Articolul anterior
Un moldovean a devenit campion la arte marțiale mixte în Singapore
Articolul următor
Alte articole interesante