Purtarea măştilor de protecţie ar putea crea o imunizare naturală în masă împotriva Covid-19

Acoperirea feţei cu o mască de protecţie împotriva noului coronavirus ar permite dezvoltarea unor forme mai ușoare sau asimptomatice ale Covid-19. De asemenea, pe lângă faptul că ar încetini circulaţia virusului SARS-CoV-2 ar permite o reducere a numărului cazurilor grave, anunță o ipoteză ale unor cercetători, relatează Le Monde.

separator

Această ipoteză a fost lansată de mai multe luni.

O reprezentată a acestei teorii, epidemiologul Monica Gandhi, scrie în ediţia din 8 septembrie a The New England Journal of Medicine, împreună cu colegul său de la Universitatea California din San Francisco George W. Rutherford, că purtarea generalizată a măştii de protecţie ar putea acţiona ca o formă de imunizare a unei părţi a populaţiei, până la apariţia unui vaccin.

În contextul în care numeroase ţări au optat să impună purtarea măştii de protecţie, pe lângă mesaje de prevenţie în favoarea distanţării fizice şi spălarea mâinilor, această ipoteză ridică deja numeroase întrebări.

Majoritea specialiştilor intervievaţi de Le Monde cu privire la acest subiect se pronunţă, pentru moment, în favoarea acestei teorii.

Totodată, specialiștii nu sugerează ca oamenii să fie infectaţi în mod voit cu SARS-CoV-2, ,,aşa cum s-a întâmplat pe timpuri cu variola de exemplu”, subliniază Monica Gandhi.

”Sugestia noastră este că măştile reduc inocularea virală sau doza (cantitatea de virus la care se expune purtătorul măştii), iar măştile vor creşte proporţia infectărilor asimptomatice”, precizează ea.

sursa

Simptomul care îţi arată că forma uşoară de Covid-19 a copilului tău se complică. La ce trebuie să fii atent!
Articolul anterior
Mașina unui deputat a fost avariată în timpul evacuării
Articolul următor
Alte articole interesante