Remediu pentru tuse din boabe de muștar și miere. Află rețeta

Mierea este un leac uimitor pentru sănătate, având în compoziția sa vitamine și substanțe cu rol antioxidant puternic. Muștarul este folosit de secole în scopuri culinare și medicinale, datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antifungice, antiinflamatorii și antiseptice. În combinație cu mierea, efectul său terapeutic sporește de câteva ori. Prepară-ți un remediu naturist pentru tuse, răceală și gripă, din miere și semințe de muștar!

separator

Această rețetă este câte se poate de simplă. Conține doar 2 ingrediente: boabe de muștar și miere de albine.

Semințele de muștar sunt folosite din cele mai vechi timpuri sub formă de cataplasme/plasturi pentru congestia pectorală și pentru tuse. Semințele se mărunțesc, iar pudra rezultată (1 parte) se amestecă apoi cu 3 părți de făină integrală și apă fierbinte, cât să se formeze o pastă. Se adaugă și oțet (2 lingurițe la fiecare cană de amestec de pulbere de muștar și făină de grâu).

Pasta se întinde pe o bucată de cârpă și se aplică pe piept. Persoanele cu pielea sensibilă pot adăuga un albuș în pastă sau pot unge înainte pielea cu cremă de gălbenele.

Semințele de muștar sunt utile în tuse datorită conținutului de sulf, care pune în mișcare fluxul de mucus. Devin mult mai eficiente după ce sunt zdrobite și amestecate cu miere.

Mierea la rândul ei are proprietăți emoliente și antibacteriene, prin care ajută la vindecarea gâtului.

Muștar și miere pentru tuse

Ingrediente

• 1 linguriță de boabe de muștar
• 1 linguriță de miere lichidă

Preparare

Puneți semințele de muștar într-o tigaie pe foc. Prăjiți-le fără ulei, circa un minut, amestecând continuu.

Puneți-le în râșnița electrică de cafea și măcinați-le fin. Sau puteți încerca metoda tradițională, zdrobind boabele de muștar cu un pistil, în mojar.

Puneți apoi pudra de muștar într-un bolișor și adăugați mierea. Amestecați până la omogenizare.

Dacă mierea nu este lichidă, încălziți amestecul la foc mic. Din pasta obținută, modelați biluțe mici. Se poate consuma 1 biluță dimineața și 1 seara, până la ameliorarea simptomelor de tuse.

sursa

10 imagini emoționante cu gemeni
Articolul anterior
Moldova a obținut locul 3 la concursul celor mai frumoase timbre poștale din Europa
Articolul următor
Alte articole interesante