Remediul cu formula naturală care are grijă de imunitatea familiei tale pe tot parcursul anului!

Zi și noapte, celulele imunitare din organism luptă, neobosite, cu bacteriile și virusurile, elimină toxinele și distrug corpurile străine. Cei mai aprigi inamici ai sistemului imunitar sunt răcelile și bolile infecțioase, lipsa de vitamine, alimentația deficitară și incorectă, stresul. Dacă sistemul imunitar este sănătos, globulele albe din sânge sau limfocitele sunt puternice și ajută corpul să iasă învingător din lupta cu infecțiile. Cum să îți fortifici imunitatea în perioada rece a anului?

separator

Odată cu debutul sezonului rece, fiecare părinte dorește să își protejeze copilul, dar și pe el însuși, de episoadele interminabile de răceală și viroze, care deseori impun administrarea antibioticelor. Desigur, imunitatea puternică joacă un rol important în distrugerea și eliminarea virusurilor iminente.

Pentru a preveni afecțiunile sezoniere la care sunt adesea vulnerabili atât copiii cât și adulții, vin în ajutor măsurile preventive cunoscute de toată lumea: respectarea regimului zilnic, alimentația echilibrată, călirea organismului, practicarea exercițiilor fizice, utilizarea remediilor pentru susținerea sistemului imunitar.

Ecomer® – rezerva de aur a imunității pentru toată familia!

Ecomer® este un remediu natural cu efect tonic, imunomodulator și antiviral, conceput pe bază de alchilglicerol (extras din ulei de ficat de rechin, care întărește sistemul imunitar), făra aditivi chimici, colesterol, scualen și conservanți.

Alchilglicerolii sunt un grup de glicerolipide naturale, prezente în plasma sangvină, măduva osoasă, eritrocite, splină și în laptele matern, ceea ce susține imunitataea și protecția copilului până la formarea sistemului imunitar propriu. Alchilglicerolii posedă capacitatea de activare a sintezei citokinelor și mărirea activității fagocitare a macrofagelor (efect imunomodulator), stimulează activitatea citotoxică a celulelor Natural Killer (NK-celule) și răspunsurile imune de tip celular și umoral acționând atât asupra T- limfocitelor, cât și asupra limfocitelor B și producției de imunoglobuline. Ca rezultat al acțiunii complexe, Ecomer® îmbunătățește activitatea celulelor sistemului imunitar, crește sinteza de interferon propriu și rezistența în fața infecțiilor.

Ecomer® este recomandat în prevenirea și tratamentul îmbolnăvirilor dese sau îndelungate, înainte de începerea sezonului de toamnă și iarnă, la copii și adulți, combaterea infecțiilor recurente de etiologie virală (viruși respiratori, gripă, hepatită cronică A, B și C, herpes simplex de tipul 1 și 2, infecție papilloma virus uman, herpes zoster, infecția cu citomegalovirus și altele), infectii acute și cronice ale organelor și căilor sistemului respirator (rinită, otită, sinuzită, laringită, amigdalită , faringită, bronsită, traheită, pneumonie). Infecții acute și cronice ale sistemului urogenital (chlamydia, micoplasma și alte boli cauzate de agenți patogeni intracelulari), boli alergice (eczeme, astm, etc.).

Ficatul de rechin este cea mai bogată sursă de alchilglicerol întâlnit în natură. De sute de ani, uleiul de ficat de rechin a jucat un rol important în consolidarea sistemului imunitar al pescarilor de-a lungul coastelor atlantice nordice. Știinţa modernă confirmă efectul său curativ.

Numeroase testări clinice au confirmat efectul pozitiv al extractului din ficat de rechin în profilaxia virozelor în perioadele de epidemie, tratamentul de susținere al infecțiilor respiratorii, astm bronsic, alergii, eczemă, Herpes simplex, în perioada de reabilitate postchimioterapie și postradioterapie la pacienții oncologici.

Fiecare capsulă gelatinoasă de Ecomer® conţine 250 mg ulei de ficat de rechin cu un minim de 20% alchilglicerol. Ecomer® asigură o protecție naturală pe tot parcursul anului!

Producător: Natumin Pharma, Suedia

Produsul poate fi găsit pe farmacie.md și în rețeaua de farmacii ,,Elody”

R. Moldova, printre cele 40 de țări din lume cu o povară înaltă a tuberculozei

În Republica Moldova, tuberculoza reprezintă una dintre problemele prioritare de sănătate publică, iar prevenirea și controlul acesteia constituie obiective strategice de interes national. Totodată,țara noastră se află printre cele 40 de țări cu o povară înaltă a tuberculozei multidrogrezistente din lume.

Prevalența prin tuberculoză în anul 2021 a fost de 1933 de cazuri, în creștere față de anul 2020 – 1816 cazuri. Incidenţa globală prin tuberculoză în anul 2021 a constituit 66,8 la 100.000 populaţie (anul 2020 – 54,0 la 100.000 populaţie). Mortalitatea prin tuberculoză în anul 2021 a constituit 6,6 la 100.000 populaţie (în anul 2020 – 4,8 la 100.000 populaţie). Bărbații fiind mai afectați (75,2%), decât femeile (24,8%).

Cum puteți preveni infectarea cu tuberculoză?

• Vaccinați-vă împotriva TBC conform Calendarului Național de Vaccinare;• Respectați regulile de igienă personală  (acoperiți gura în timpul tusei, nu scuipați jos) și igiena locuinței (efectuați curățenia curentă, aerisirea încăperilor, expunerea lenjeriei la soare);• Evitați contactul cu persoanele bolnave;• Evitați consumul de droguri și fumatul;• Evitați stresul;• Alimentați-vă sănătos;• Dacă ați fost în contact cu o persoană bolnavă de TBC, adresați-vă medicului de familie.

R. Moldova se află printre cele 40 de țări cu o povară înaltă a tuberculozei multidrogrezistente. Prevalența prin tuberculoză în anul 2021 a fost de 1933 de cazuri, în creștere față de anul 2020 – 1816 cazuri. Datele sunt prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul Zilei mondiale de profilaxie a tuberculozei, marcate anual pe 24 martie, transmite IPN.

Genericul din acest an al Zilei mondiale de profilaxie a tuberculozei este: „Da! Putem stopa TB!”. Acesta are menirea să inspire speranță și să încurajeze autoritățile despre necesitatea urgentă de a investi resurse pentru intensificarea luptei împotriva TBC, adoptarea mai rapidă a noilor recomandări OMS, implementarea inovațiilor, accelerarea acțiunilor pentru combaterea epidemiei de TBC.

În anul 2021, aproximativ 10,6 milioane de oameni s-au îmbolnăvit de tuberculoză (TBC) în întreaga lume. Specialiștii ANSP atenționează că infectarea cu tuberculoză poate fi prevenită cu ajutorul vaccinării, dar prin respectarea regulilor de igienă personală și prin igiena locuinței. Este indicată evitarea contactului cu personale bolnave, a fumatului și a consumului de droguri. Dacă o persoană a fost în contact cu un bolnav de TBC, trebuie să se adreseze medicului de familie.

Semnal de alarmă de la OMS: Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut în Europa

După două decenii de scădere neîntreruptă, numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut în Europa, a avertizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie doctorulzilei.ro.

În 2021, această boală pulmonară a ucis 27.300 de europeni, comparativ cu 27.000 în anul precedent, potrivit celor mai recente date disponibile. Cu 4.900, respectiv 3.600 de decese estimate, Rusia şi Ucraina sunt ţările cele mai afectate.

Potrivit OMS, această creştere a fost cauzată de relaxarea procedurilor de diagnosticare în timpul lockdown-urilor asociate pandemiei de COVID-19 şi de răspândirea unei tulpini de tuberculoză care este rezistentă la un antibiotic prescris împotriva acestei boli.

Este pentru prima dată în 20 de ani când tendinţa de scădere a fost inversată, a precizat OMS, relatează AFP, potrivit Agerpres. În cele 53 de ţări din regiunea OMS Europa, care acoperă şi Asia Centrală, aproximativ 230.000 de persoane au contractat tuberculoză, o boală cauzată de o bacterie ce atacă în principal plămânii – acest total rămânând totuşi în scădere în raport cu anii precedenţi.

„Creşterea numărului de decese cauzate de tuberculoză în 2021 este, foarte probabil, o consecinţă a întârzierii sau a absenţei diagnosticării tuberculozei din cauza unei perturbări a serviciilor medicale în timpul pandemiei de COVID-19″a precizat OMS Europa.

În plus, prevalenţa tuberculozei rezistente la medicamente a crescut de asemenea pe scară largă, întrucât o treime din cazurile diagnosticate au fost cazuri de tuberculoză rezistentă la Rifampicină în 2021.

La nivel mondial, OMS s-a declarat deja îngrijorată în octombrie 2022 din cauza unei creşteri similare, înregistrată tot pentru prima dată în ultimii 20 de ani, a noilor cazuri de tuberculoză depistate în 2021.

Aproximativ 10,6 milioane de persoane din lumea întreagă au dezvoltat această boală în acel an, potrivit datelor OMS.

Premieră medicală mondială: Un pacient complet orb și-a recăpătat vederea

Într-o premieră mondială, un pacient complet orb în vârstă de 83 de ani, din cauza a două patologii diferite, și-a recăpătat parțial vederea, la unul dintre ochi, printr-un autotransplant de cornee.

Problemele de vedere, semne ale unor afectiuni grave. Ce înseamnă când vezi  dublu sau în ceață - Exquis

În operația făcută la Spitalul Molinette din Torino, pentru prima dată în lume, a fost realizat un autotransplant al întregii suprafețe oculare, prelevată de la ochiul stâng, incluzând nu numai corneea, ci și o parte din scleră și întreaga conjunctivă, inclusiv celulele stem din limbus, scrie La Repubblica.

Potrivit echipei medicale, bărbatul complet orb, și-a recăpătat parțial vederea în urma unei operații revoluționare, care a presupus transplantarea întregii suprafețe a corneei ochiului stâng orb al pacientului, în ochiul său drept, de asemenea orb.

Bătrânul și-a pierdut vederea la ochiul stâng în urmă cu 30 de ani, din cauza deteriorării ireversibile a retinei, iar în ultimii 10 ani a orbit și la ochiul drept din cauza unei boli rare. Leziunea de la ochiul stâng, irecuperabilă din punct de vedere funcțional, dar cu o suprafață oculară bună, i-a permis acum să vadă din nou.

Procedură medicală inovativă

Operația, care a durat patru ore, a fost efectuată de o echipă condusă de Michele Reibaldi, director al Clinicii de Oftalmologie a universității Molinette, și expert în chirurgie retiniană, și dr. Vincenzo Sarnicola, președintele Societății italiene de cornee și celule stem.

„Adevărata noutate, constă în faptul că am extins transplantul de cornee la întreaga suprafață oculară, la țesuturile conjunctiv-sclerale, inclusiv la celulele stem aflate în limbusul corneal, care joacă un rol fundamental pentru a permite succesul transplantului în condiții speciale”, explică medicii, citați de presa italiană, potrivit Mediafax.

Ochii orbi cu aspecte funcționale nu trebuie enucleați, adică sacrificați, pentru că pot fi necesari la transplanturi, explică profesorul Sarnicola. În ultimii 20 de ani, domeniul transplanturilor oculare a făcut mari progrese, iar Italia joacă un rol de lider în lume, spune medicul.

La două săptămâni de la operație, pacientul de 83 de ani este capabil să recunoască oameni și obiecte și să se deplaseze fără ajutor. Ochiul său stâng a fost reconstruit, în scop estetic, cu țesut de la un donator, au mai menționat medicii.

De la 1 ianuarie, se scumpește transportul interurban de pasageri pe întreg teritoriul țării
Articolul anterior
Moment emoționant! Gheorghe Urschi a primit colindători
Articolul următor