Republica Moldova include Marea Britanie în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, în contextul apariției noii tulpini periculoase Covid-19

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale va reinclude Marea Britanie și Irlanda de Nord în lista ţărilor cu risc epidemiologic sporit, după ce conform ultimei hotărâri, zona a fost exclusă din lista roșie după o perioadă lungă, iar cetățenii moldoveni sosiți din Marea Britanie nu mai erau obligați să intre în autoizolare începând de astăzi, 21 decembrie 2020.

,,În contextul agravării situației epidemiologice la nivel regional, urmare a identificării unei noi tulpini a virusului Sars Cov 2 în Marea Britanie, CNESP urmează să se convoace și să emită o Hotărâre pe parcursul zilei de astăzi, privind măsurile de restricție de călătorie dinspre/înspre Marea Britanie”, anunță Cristina Stratulat, consilier al MSMPS, în cadrul unui comunicat.

Aminitim că Italia, Româna, Belgia și Olanda au anunțat că au anulat zborurile din și spre Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să ia aceeași decizie, din cauza temerilor legate de noua tulpină de Covid-19 descoperită în sud-estul Angliei.

Potrivit experților englezi, problema acestei tulpini nu este că va crește gravitatea bolii, ci că va crește numărul de infectați, deoarece este cu 70% mai contagioasă decât tulpina care circulă în prezent în majoritatea țărilor.

Acest lucru, automat, înseamnă impact asupra sistemului sanitar.

Potrivit OMS, Marea Britanie a transmis informații din studiile în curs privind mutația și organizația va ține la curent statele membre și publicul „pe măsură ce va afla mai multe despre caracteristicile acestei variante de virus și despre orice implicații”.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19.

Primăria Chișinău cere introducerea de noi restricții în perioada sărbătorilor
Articolul anterior
Peste 400 de elevi și 500 de cadre didactice, testate pozitiv pentru noul coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante