Rezultatele testelor Covid-19 efectuate prin lavaj în laboratoarele private, sunt recunoscute de Ministerul Sănătății

Testele pentru depistarea contaminării cu Covid-19 făcute în clinicile private sunt de calitate și sunt recunoscute de instituțiile statului.

separator
Despre aceasta a anunțat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit ei, inițial la clinicile private erau prelevate probe de sânge care nu întotdeauna erau confirmate prin testele făcute la instituțiile statului.

Ulterior, laboratoarele private au trecut la testarea în bază de lavaj.

„Această metodă a fost coordonată cu Agenția Națională de Sănătate Publică, au fost corelate și avizate toate protocoalele care se aplică în laboratoarele respective. În acest context, aceste probe care sînt prelevate în laboratoarele private sînt veridice, sunt realizate după aceleași proceduri care sunt recomandate inclusiv de către Organizația Mondială a Sănătății”, a adăugat ministra, potrivit tv8.md.

Totodată, Ministrul a dat asigurări că există teste suficiente pentru a colecta probe pentru depistarea virusului Covid-19.

Potrivit ei, din sursele Fondului Global parvin testele care au fost cumpărate pentru Republica Moldova. În plus, în zilele următoare un agent economic va face o donație în acest sens. Din sursele bugetare urmează să fie cumpărate încă 100 de mii de teste.

Elevii și liceenii sunt îndemnați să se pregătească pentru examene: acestea NU vor fi anulate
Articolul anterior
Studiu: Coronavirusul se răspândeşte în aer şi persistă mult timp după ce pacienţii ies din spital
Articolul următor
Alte articole interesante