Ricky Ardezianu, în premieră vorbeşte despre calvarul ce l-a trăit

Acum un an interpretul Ricky Ardezianu era de nerecunoscut. Dispăruse din vizorul publicului  subit şi reapăruse slăbit cu aproape 20 de kg. Până şi prietenii de scenă nu îndrăzneau să-l întrebe ce se întâmplă în viaţa lui.

separator

Pentru prima dată, după ani de zile,  interpretul a acceptat să povestească despre boala care a ascuns-o de ochii lumii toată viaţa. Acum este bine merci, sănătos în forţe şi dornic să revină activ în showbiz.

„Niciodată nu mi-am permis să umblu mai dezgolit pentru că aveam ce ascunde. Din clasa a şaptea sufăr de psoriazis(n.r boală dermatologică cronică care determină o creştere rapidă și  exagerată a celulelor pielii, având ca rezultat apariţia unor plăci tegumentare îngroşate (hipercheratozice), albicioase.)

Mi s-a transmis prin eriditate de la bunel. Fiind înrolat în armată pe Insulele Kurile, am avut ocazia să mă scald în gheizere cu apă    termală, acidulată. Nu m-a ajutat acest tratament, mi s-a agravat  şi mai mult starea.

În 2009 mi se făcuse pielea ca la un rac, nici nu mă puteam mişca. Am fost spitalizat 4 luni de zile dar nu m-a ajutat mult.

În acele momente de criză, o verişoară mi-a recomandat să mă tratez cu apă restructurată care aduce ph la nivelul apei intercelulare. (n.r. Se obţine „industrial”, în unele fabrici de medicamente homeopate sau acasă, prin folosirea vaselor de restructurare. Are efectele imediate  de detoxifiere a organismului.)

Treptam am început să-mi curăţ organismul. Beam apă restructurată şi mâncam doar hrişcă preparată pe baza acestui lichid. Peste 3 luni de zile am simţit o ameliorare. Doar 18 zile mi-a reuşit să ţin cură pe hrişcă timp în care am slăbit cu un kg pe zi. De la 80 de kg am ajuns la 62, eram de nerecunoscut.

În acea perioadă m-am izolat de prieteni, amici de scenă. Ieşeam la periferia oraşului, strângeam măcieş, îmi ocupam cumva timpul liber. Oamenii credeau că vor mânca în curând colac cald. Deşi nu mă întrebau direct ce am, îşi imaginau că sunt grav bolnav.

Sunt 3 ani de zile de când nu mai am psoriazis. Mi-am creat şi un regim alimentar special din care sunt nelipsite crupele şi apa restructurată.

Dimineaţa mănânc terci de ovăz cu o lingură de ulei crud de măsline şi miere. Acasă nu mai cumpărăm de ani de zile zahăr. Copiii s-au adaptat mai greu la acest regim, dar înţeleg că e spre binele lor.

În casa nostră nu se mai mănâncă fast food, salamuri, nu se servesc băuturi carbogazoase. Acum sunt foarte fericit să mă simt sănătos, să umblu mai dezbrăcat, nu mi-am permis acest lucru din tinereţe.

 

Victoria Bucun – dedicată lui Nicușor, teatrului și “Dansezi petru Tine”
Articolul anterior
Salată Caesar cu pui!
Articolul următor
Alte articole interesante