Rinita – cum să o evităm și cum s-o tratăm!

Știai ce rol joacă nasul în procesul de respirație? Respirația este un proces fundamental, vital, care are loc în principal prin nas. La fiecare 24 de ore, nasul filtrează, umezește și încălzește circa 10.000 – 170.000 de litri de aer înainte de a ajunge în plămîni, în funcție de nivelul activității noastre. Nasul este poarta către căile respiratorii şi protejează plămânii.

separator

Un nas sănătos filtrează aerul reţinând particule mici, chiar şi de dimensiunea unui fir de polen, umidifică aerul pe care îl respirăm şi încălzeşte aerul rece aducându-l la temperatura corpului înainte ca acesta să intre în plămâni. În caz de răceală, gripă sau alergii, însoţite de congestie nazală sau nas care curge, aceste funcţii nazale sunt afectate.

De ce se congestionează nasul și care sunt consecințele?

În caz de răceală, gripă, rinită, sinuzită, rinosinuzită sau alergii, mucoasa nazală devine inflamată, se edemațiază și produce o cantitate mare de mucus. Nasul devine congestionat și poate afecta respirația, funcția olfactivă, somnul și calitatea vieții. În acest caz, începem să respirăm prin gură, însă aerul nu este filtrat, umezit sau încălzit înainte de a intra în plămîni. Diferite virusuri, bacterii și particule poluante trec prin acesta și pot provoca infecții și afecțiuni suplimentare. Mucoasa nazală inflamată se caracterizează printr-o secreție crescută, iar cilii nu mai pot îndeplini adecvat funcția de curățare. Această inflamație se numește rinită și este asociată cu răceala și gripa. Rinita poate fi cauzată de asemenea de polen sau substanțe chimice (alergeni) asociate cu o alergie.

Rinita este de obicei însoțită de următoarele simptome:

  • Congestie nazală (“nas înfundat”): edemul mucoasei nazale din cauza vaselor de sânge inflamate și a cantității crescute de mucus gros, ceea ce duce la afectarea respirației nazale.
  • Rinoree (“nas care curge”): eliminări excesive de mucus nazal subțire.
  • Strănut

Deoarece nasul este conectat direct cu organele vecine, simptomele netratate ale rinitei pot duce la astfel de complicații, precum sinuzita. Sinusurile sunt niște cavități mici conectate direct la nas. Dacă mucusul se acumulează în aceste zone din cauza alergiilor, puteți simți presiune sau durere. Alte complicații pot fi inflamația urechii sau bronșita.

Cum poți decongestiona eficient nasul într-un mod complet natural?

Quixx® este un spray nazal cu apă din Oceanul Atlantic și o concentrație mai mare de sare în comparație cu cea din celulele membranei mucoase nazale. Acesta decongestionează nasul într-un mod complet natural. Quixx® reduce în mod eficient edemul mucoasei nazale, ameliorează congestia nasului și a sinusurilor, și îmbunătățește respirația nazală în timpul răcelii, gripei, rinitei, sinuzitei sau alergiilor. Prin urmare, Quixx® ajută la restabilirea funcţiilor nazale având ca rezultat reducerea riscului de complicaţii (sinuzită, otită) şi ameliorarea respiraţiei.

Quixx® conţine numai ingrediente naturale, nu conţine conservanţi, nu produce dependenţă și este sigur în cazul utilizării pe termen lung. Quixx® pot utiliza adulţii, copiii şi sugarii în vârstă de 6 luni sau mai mari. Quixx® poate fi utilizat şi în perioada de sarcină şi de alăptare.

Pentru spălarea mai intensivă a nasului puteți utiliza aerosol Quixx® acute – un spray nazal pentru irigare, non-medicamentos, steril şi fără miros, care ajută la ameliorarea congestiei nazale asociată sinuzitei, nasului înfundat, febrei fânului şi alergiilor, precum şi pentru îngrijirea postoperatorie a nasului. Concentraţia de sare 2,6% are un efect osmotic şi susţine decongestionarea în mod natural a nasului. Quixx® acute pot utiliza adulţii și copiii cu vârsta peste 3 ani. De asemenea, Quixx® acute poate fi utilizat în timpul sarcinii şi alăptării.

Mai multe informații găsiți pe www.quixx.mdAcestea sunt dispozitive medicale. Se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului. Codul materialului: MD_QUI-03-2019_v01_web. Data elaborării: 21.06.2019.

Reprezentanța “Berlin-Chemie/Menarini” în R. Moldova str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chișinau, MD-2012; Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

 

Partenerii noștri
Author Berlin-Chemie Menarini
Adresa: Chișnău, str. Alexandru cel Bun, 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84
Opt migranți, inclusiv patru copii, au fost găsiți înghețați într-un camion frigorific în Franța
Articolul anterior
Caz șocant la Ungheni. O tânără mamă a decedat după o naștere cu gemeni
Articolul următor
Alte articole interesante