Rona Hartner: ,,Analizele îmi arătau deficit de fier, iar eu aveam cancer”

Actrița româncă Rona Hartner, stabilită la Paris, a publicat pe pagina sa de Facebook o mărturisire emoționantă despre perioada sa de mari încercări, cea în care a luptat și a învins cancerul de colon.

separator
Este cunoscută drept o ființă veselă și cu zâmbetul pe buze, dar a dorit să vorbească despre această cumpănă, întrucât consideră că experiența sa poate fi de ajutor și altor oameni aflați în această situație.

Rona spune că, fără doar și poate, cancerul este boala secolului. Dar îi îndeamnă pe cei care se află vreodată față în față cu acest diagnostic să nu dispere și să nu facă greșeala de a se victimiza. Artista susține că este convinsă că atitudinea pe care a avut-o în fața bolii a și salvat-o. Niciodată, dar niciodată să nu te victimizezi, ci să primești boala ca o posibilitatea de a curăța balastul din viața ta.

De asemenea, Rona Hartner avertizează: analizele trebuie făcute anual. Eram obosită și nu am luat în serios carența de fier care îmi apărea constant la analize. De aceea, este vital să nu luăm medicamente și suplimente ”după ureche”.

Rona spune că este recunoscătoare medicului care a fost atent la acest aspect și i-a spus: Nu luăm suplimente de fier, am putea să hrănim o tumoră! Așadar, atenție mare la simptome, orice schimbare în corpul nostru trebuie investigată.

Rona spune să marele atu a fost că a acceptat boala. Că nu a disperat, ci s-a rugat. De asemenea, s-a spovedit și împărtășit zilnic, spunând că aceste două mari taine au făcut minuni în cazul ei.

Și este de părere că boala vine ca o atenționare, că undeva greșim. De aceea, nu recomandă să ne luăm la trântă cu ea, ci s-o acceptăm, s-o contracarăm, dar fără încrâncenare. Și apoi, de îndată, s-o uităm.

Azi Rona zâmbește sănătoasă și proaspăt căsătorită, fiind recunoscătoare pentru puterea de a învinge.

sursa

Sucul de urzici face minuni!

Urzica este una dintre cele mai ieftine plante, perfectă în acest sezon. Se potrivește ca garnitură la multe feluri de mâncare și este foarte gustoasă, dar mai ales ieftină și ușor de preparat. Se pare, însă, că poate fi consumată și sub formă lichidă și chiar face minuni pentru cei care o încearcă, scrie redactia.ro.

Sucul de urzici face minuni

Urzicile sunt unele dintre cele mai bogate plante în ceea ce privește substanțele pe care le conține și au o mulțime de beneficii. Se pare că una dintre cele mai bune băuturi pentru organism este cea pe bază de urzici, despre care și bunicile noastre spun că face minuni. Este o rețetă veche, testată, care dă rapid rezultate, chiar după două luni în care trebuie să o consumi de două ori pe zi. Pe lângă faptul că arde calorii, ajută și la menținerea glicemiei la nivel optim și combate anemia.

Pentru acest suc sau ceai ne trebuie doar o lingură de frunze proaspete spălate, tocate şi amestecate cu o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de un sfert de ceas, după care se bea. Sunt indicate chiar două-trei căni pe zi, dar cei care chiar o adoră și simt nevoia să o consume mai des trebuie să știe că nu pățesc nimic. Poate fi combinat acest ceai și cu unul de mentă sau tei, pentru cei care nu suportă gustul propriu-zis de urzică.

Sucul de urzici poate fi preparat din frunze date prin maşina de tocat, consumat înainte de masă cam cu un sfert de oră.

La ce mai ajută urzicile

Urzica se găseşte cu uşurinţă primăvara și este folosită pentru multe remedii. Este o sursă excelentă de proteine, fier sau minerale și este recomandată oamenilor de toate vârstele. Este recomandată detoxifiere şi pentru regenerarea organismului, chiar și păstrată la congelator și dezghețată în orice perioadă a anului.

”Este o plantă bogată în fier, siliciu, magneziu şi potasiu. Conţine un număr mare de aminoacizi, este bogată în vitaminele B2, K şi C şi betacaroten. Este indicată pentru detoxifiere şi pentru regenerarea organismului”, spune medicul Radu Bulumac.

Se spune că urzicile schimbă și sângele și oferă aportul necesar de vitamine pentru organism, după o iarnă în care nu a primit suficiente substanțe sănătoase. Pot fi consumate ca atare, fierte sau în cocktail-uri, dar și sub formă de mâncăruri precum ciorbă de urzici, chifteluţe, supă cremă sau ceai.

Persoanele cu hipertensiune arterială vor beneficia de un nou medicament compensat de ultimă generație

Începând cu 1 aprilie, pacienții asigurați care suferă de hipertensiune vor beneficia de medicamentul compensat cu denumirea comună internațională nebivololum.

Pacienții cu hipertensiune vor beneficia de un nou medicament compensat.  Nebivololum va fi disponibil începând cu 1 aprilie - #diez

Decizia de extindere a indicațiilor terapeutice pentru preparatul nebivololum aparține Consiliului pentru medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM).

Astfel, medicamentul, utilizat pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare, va fi prescris nu doar pacienților cu insuficiență cardiacă, dar și celor hipertensivi, indiferent de vârstă, conform indicațiilor medicale.

Preparatul va fi compensat în proporție de 80% din preţul medianic cu amănuntul al două denumiri comerciale prezente pe piață. Anual, de nebivololum urmează să beneficieze circa 70 de mii de persoane, costul mediu anual rambursat per pacient constituind 657 de lei.

Potrivit estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru compensarea preparatului, anual, sunt necesare circa 46 de milioane de lei, bani prevăzuți în fondurile AOAM.

22 moldoveni au murit de Covid, în ultima săptămână. Alți 2836, testați pozitiv

2836 de moldoveni au fost testați pozitiv la Covid-19, iar alți 22 au pierdut lupta cu virusul, în ultima săptămână. Datele au fost prezentate astăzi, 14 martie, de ministerul Sănătății.

How COVID-19 spread from Wuhan in 2019 and created pandemic

Potrivit informațiilor, în total au fost efectuate 21 184 de teste.

În aceeași perioadă, 180 de moldoveni s-au vaccinat contra Covid cu prima doză.

Premierul Indiei, surprins strângând gunoaiele lăsate de turiști pe plajă
Articolul anterior
Anunțul trist făcut de medici, despre actrița cu origini basarabene Tamara Buciuceanu-Botez
Articolul următor