Rusia testează vaccinul Sputnik V pe adolescenți

Rusia a început testele clinice pentru a determina eficacitatea vaccinului anti-Covid-19 Sputnik V în rândul adolescenţilor, a informat luni Ministerul rus al Sănătăţii.

Autoritățile au precizat că la aceste teste participă aproximativ 660 de minori cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

În declaraţii acordate agenţiei TASS, responsabila medicinei preventive pentru copii din cadrul Ministerului, Leila Namzova-Baranova, a precizat că la aceste teste participă aproximativ 660 de minori cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Testele din faza I şi II vor avea loc în două spitale din Moscova, a subliniat ea.

Viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, a declarat că testele deja au început în capitala rusă, în colaborare cu centrul Gamaleya, care a dezvoltat vaccinul.

Potrivit Rakova, aproximativ o sută de minori au fost selectaţi pentru aceste teste care vor avea durată de un an şi la care vor fi utilizate doze mai mici de Sputnik V decât pentru adulţi.

Faza III va începe la sfârşitul acestei veri şi va include circa 250 de adolescenţi, notează agenţia Interfax.

În prezent există patru vaccinuri în Rusia: Sputnik V, Sputnik Light (monodoză), EpiVacCorona şi CoviVac, deşi primul este cel utilizat pe scară largă pentru vaccinarea populaţiei ţării.

Până în prezent au fost vaccinate 25,1 milioane de persoane (17,19 % din populaţie) potrivit portalului Gogov.ru.

Situaţia epidemiologică în Rusia este tensionată după ce ţara a înregistrat între 24.000 şi 25.000 de cazuri zilnice şi un număr mare de decese în ultimele zile. În ultimele 24 de ore au fost raportate 24.353 noi infecţii şi 654 de decese asociate COVID-19.

Majoritatea noilor cazuri au fost detectate la Moscova (6.557) şi la Sankt Petersburg (1.828). Rusia este a cincea ţară din lume cea mai afectată de pandemie (5.635.294) după SUA, India, Brazilia şi Franţa.

sursa

O intersecție din Capitală, blocată din cauza unui copac doborât de ploaie
Articolul anterior
Explozie de cazuri de coronavirus în Spania, în rândul tinerilor nevaccinați
Articolul următor
Alte articole interesante