Șapte moldoveni reveniți din Italia sunt internați cu febră și tuse

Autoritățile au decis sporirea măsurilor de control la Punctele de trecere a frontierei. În acest sens, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor fi prezenți 24/24 ca să ofere suport privind controlul persoanelor revenite din zonele cu risc sporit de infecție și analiza fișelor epidemiologice.

separator
Astfel, s-a decis:

– Sporirea capacităților umane la ANSP pentru repartizarea fișelor epidemiologice către medicii de familie, astfel încât, persoanele revenite din țările cu risc sporit de infecție, să fie monitorizați la domiciliu.

– Actualizarea pe site-ul ANSP, zilnic, a informației privind zonele cu risc sporit de infecție prin Coronavirus de tip nou, pentru ca medicii de familie să poată monitoriza eficient persoanele și elibera certificate de concediu medical.

– Managerii de instituții medico-sanitare ca să asigure toate măsurile de prevenire a infecției, inclusiv prin amplasarea soluțiilor dezinfectante în fiecare instituție.

Deocamdată, nu există nici un caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 7 persoane, 5 copii și 2 maturi, reveniți din Italia, au fost internate cu simptome de tuse și febră. Astăzi vor fi realizate testele de laborator și vom reveni cu informații actualizate.

A început campania socială ,,Rostul Postului”: donează ce economisești atunci când postești și ajută copiii care trăiesc în sărăcie
Articolul anterior
Germania: o moldoveancă a murit într-un grav accident, iar fetița ei de 2 ani a ajuns la reanimare
Articolul următor
Alte articole interesante