Șapte reguli esențiale pentru bolnavii Covid-19, care urmează tratament acasă

De la debutul pandemiei, o bună parte dintre statele lumii au decis ca pacienții COVID care sunt asimptomatici sau au forme uşoare ale bolii să fie trataţi acasă.

separator

În acest sens, este important ca persoanele infectate cu noul coronavirus care sunt tratate la domiciliu să țină cont de șapte reguli esențiale pentru a nu dezvolta complicații, comunică specialiștii. Regulile esențiale pentru îngrijirea la domiciliu sunt următoarele:

Cine poate fi tratat la domiciliu?

Numai cazurilor ușoare de COVID-19, atât cazurile confirmate (cu confirmare de laborator, indiferent de simptomele clinice), cât și celor probabile (cu simptome compatibile sau contact probabil sau confirmat cu un anumit caz).

Cazurile ușoare sunt caracterizate de: prezența simptomelor precum febră (mai mică de 37,5 ° C), stare generală de rău, tuse, dureri de gât, congestie nazală, cefalee, mialgie, diaree.

Ar trebui să fie administrată hidroxiclorochina?

Autoritatea medicamentului din Italia (AIFA) a suspendat autorizația de utilizare a hidroxiclorochinei pe baza studiilor științifice și în conformitate cu recomandările liniilor directoare internaționale.

Nu numai că, potrivit agenției italiene pentru medicamente (aici lista tratamentelor autorizate), absența oricărui beneficiu clinic asociat tratamentului în cauză a fost dovedită. Dimpotrivă, efectele secundare grave și potențial letale pentru pacient au fost găsite în cadrul clinic.

Ce medicamente ar trebui să administrați cuiva care nu prezintă niciun simptom sau are simptome minore?

Pentru pacienții asimptomatici sau care au simptome ușoare, medicamentul la alegere rămâne paracetamol pentru simptomele febrile rău suportate. Se trece la antiinflamatoare numai dacă situația pacientului începe să se înrăutățească.

Când trebuie să utilizați heparina și cortizonul?

Cortizonul trebuie administrat numai în caz de urgență pentru a evita atacul sistemului imunitar al pacientului. Este recomandat să se mențină o hidratare și o nutriție adecvate și să nu se modifice terapiile cronice pentru alte patologii (de exemplu, terapiile antihipertensive sau anticoagulante), deoarece acest lucru ar risca să provoace agravarea afecțiunilor preexistente.

Corticosteroizii trebuie utilizați la pacienții a căror situație nu se îmbunătățește în 72 de ore, mai ales dacă există o agravare a parametrilor de oxigen. Heparina trebuie utilizată numai la subiecții imobilizați din cauza infecției.

Sunt eficiente antibioticele, vitaminele și suplimentele?

Antibioticele, de regulă, trebuie evitate, cu excepția prezenței unei persistențe a febrei timp de peste 72 de ore sau când este suspectată și prezența unei infecții bacteriene.

În ceea ce privește vitaminele și suplimentele alimentare (vitamina D, lactoferină, quercetină), nu există dovezi științifice ale eficacității acestora.

Cum sunt clasificate diferitele etape ale Covid în funcție de simptome?

Infecția este considerată ușoară dacă pacientul are febră, dar nu are dispnee și modificări radiologice.

Dacă pacientul are pneumonie evidentă radiologic și oxigenare a sângelui aproape de valorile pragului admis, atunci este infecție moderată.

Cazul devine sever dacă oxigenarea este sub prag, frecvența respiratorie este mare și se găsesc infiltrații pulmonare.

În situație în care se ajunge la insuficiență respiratorie, șoc septic sau insuficiență a mai multor organe, atunci cazul este critic.

Cine decide dacă pacientul trebuie internat?

Medicul de familie trebuie să stabilească întotdeauna când pacientul nu mai poate fi tratat acasă, ci trebuie dus la spital.

Sursa

1.069 cazuri noi de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul anterior
Încă 19 moldoveni au pierdut lupta cu virusul Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante