Șeful ANSP: Lucrurile se vor complica. Cuplajul Covid-gripă va crea o situație dificilă pentru sistemul medical

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, susține că, deși coronavirusul de tip nou nu are preferințe de temperatură, odată cu răcirea timpului de afară, situația epidemiologică privind infecția cu Covid-19 se va complica.

separator

Epidemiologul-șef afirmă că pe lângă cazurile de coronavirus care se vor înregistra, va crește considerabil și numărul cazurilor de infecții gripale, iar o combinație dintre cei doi viruși va fi extrem de dificilă pentru sistemul medical din R. Moldova, transmite Zdg.md.

„În legătură cu răcirea timpului, situația se va complica și se va complica ținând cont de faptul că în afară de Covid-19, care nu are preferințe de temperatură, mai există infecțiile gripale, virusul gripal. Aici apar două probleme.

Este adevărat că la temperaturi joase lumea nu va fi în stradă, dar va încerca să se adăpostească, se vor umple mall-urile, market-urile, magazine și oamenii o să umble gură cască prin magazine.

În afară de coronavirus o să avem multe infecțiile gripale care vor complica mult situația situația epidemiologică privind COVID-19. Mie personal, că epidemiolog, îmi este frică de acest cupaj – gripă și coronavirus, de combinația dintre Covid și gripă.

De acest fapt îmi este frică, de asta eu mă tem și mă tem pentru sistem, pentru că va fi extrem de dificil”, a declarat Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Acees Direct, de la postul NTV.

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, în următoarele patru săptămâni
Articolul anterior
Doliu. La doar 40 de ani, s-a stins din viață renumitul șahist moldovean Dmitri Svetușkin
Articolul următor
Alte articole interesante