Serviciul unic de urgență 112 va fi lansat săptămâna viitoare

Serviciul unic de urgență 112 va fi lansat săptămâna viitoare. Până în prezent a fost dotat sediul serviciului, a fost instalat sistemul informațional și elaborate materialele de identitate vizuală a serviciului. Totodată, au fost angajați prin concurs 38 de operatori, dintr-un total de 200 de dosare depuse, se arată într-un comunicat al Guvernului.

separator
Aceștia au fost instruiți, în prezent cursurile continuând pentru dispecerii Inspectoratului General de Poliție și ai Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească. De asemenea, este perfecționată soluția de localizare a apelurilor, în comun cu ANRCETI și operatorii de telefonie mobilă, urmând să fie asigurate date cât mai extinse și exacte.

Pe parcursul anului trecut, serviciile specializate au preluat 2,7 milioane de apeluri, cu circa 10% mai multe decât în anul 2016. După activarea numărului unic european pentru apelurile de urgență 112, numerele 901, 902 și 903 vor funcționa în paralel, până la sfârșitul lunii iunie, când toate apelurile vor fi redirecționate la 112.

A vrut să se îmbogățească, dar nu i-a mers. Un bărbat a fost reținut pe Aeroportul din Chișinău
Articolul anterior
Oamenii din satul Bujor au salvat cocostârcii. Le-au dus hrană!
Articolul următor
Alte articole interesante