Sfatul specialiștilor pentru Crăciunul în familie: Staţi cu mască, iar la masă deschideţi geamurile, chiar dacă e frig

Experții insistă pe ideea că în perioada Sărbătorilor nu sunt recomandate vizitele, nici măcar din partea membrilor familiei cu care nu se locuieşte în mod constant. Specialiștii recomandă oamenilor să nu se pună cu virusul. Iar în cazul în care primesc musafiri să ia aminte câteva recomandări.

Întrebat cum pot românii să minimizeze riscurile de Crăciun, când se vor afla în aceeași casă cu rude și prieteni, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că trebuie să fie încăperi aerisite, oamenii distanțați și cu mască, dar cel mai bine astfel de întâlniri ar trebui evitate.

În cazul în care se primesc totuşi musafiri, se recomandă purtarea măştii de protecţie, mai puţin în momentul în care se mănâncă. Atunci este necesar ca persoanele să stea la distanţă, iar încăperea să fie foarte bine aerisită.

Ce trebuie să faci de Crăciun, la masa în familie?

„Să deschidă geamurile, va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă, purtarea măştii, care ştiu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de OMS.

Adică dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte – foarte bună în încăperile în care se stă (…)

Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune şi persoanele în vârstă, pot expune şi persoanele apropiate şi pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale şi poate chiar în stare foarte gravă”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat le recomandă românilor să nu se pună cu virusul.

„Să nu ne punem cu virusul, că noi suntem mai tari decât el, că nu se pune situația în acest mod. Trebuie să înțelegem această situație, nu avem altfel de controla decât prin măsurile de distanțare, limitarea contactului, limitarea mobilității și bineînțeles purtarea măștii când suntem în preajma persoanelor cu care nu stăm, în interior și în exterior”, a mai spus Arafat.

Acesta a fost întrebat dacă, eventual ar trebui să mâncăm pe rând.

„Și asta este o soluție, dacă vreți să o propuneți”, a răspuns șeful DSU.

sursa

Cleopatra Stratan și Edward Sanda s-au căsătorit în secret? Detaliul care spune totul despre relația lor
Articolul anterior
Câte cazuri noi de Covid-19 au fost raportate astăzi, 23 decembrie?
Articolul următor
Alte articole interesante