Sfaturi de îngrijire pentru persoanele cu picior diabetic

Piciorul diabetic este un termen folosit pentru problemele ce apar la nivelul picioarelor în cazul persoanelor cu diabet zaharat. Acestea includ amorțeli, scăderea sensibilității, durere sau înțepături, furnicături, piele uscată și alte senzații neplăcute. Toate acestea duc la afectarea calității vieții, iar perioada de iarnă, în special, poate fi una dificilă pentru persoanele care suferă de picior diabetic.

separator
Persoanele cu picior diabetic trebuie să acorde mai multă atenție felului în care își îngrijesc picioarele.

Sfaturi de îngrijire:

1. Spălați picioarele în fiecare zi cu săpun și apă călduță (nu fierbinte).
2. Spălați picioarele bine, mai ales între degete. Folosiți un prosop moale și ștergeți ușor, nu frecați.
3. Păstrați picioarele uscate înainte de a va încălța cu șosete, ciorapi sau pantofi.
4. Evitați mersul desculț, fără șosete sau ciorapi.
5. Purtați șosete din bumbac, care absorb transpirația.
6. Verificați picioarele în fiecare zi, urmăriți cu atenție leziunile ce apar la nivelul piciorului. Sunați medicul dacă prezentați roșeață, umflături, tăieturi, bătături, bășici, dureri care nu dispar, prurit, amorteală sau furnicături în orice parte a piciorului.
7. Tăiați în linie dreaptă unghiile de la picioare, pentru a evita încărnarea lor. Pentru a le tăia mai ușor înmuiați-le înainte în apă călduță. Tăiați-le cu atenție pentru a nu produce vreo leziune.
8. Nu stați cu picioarele la temperaturi prea ridicate sau prea scăzute.
9. Mențineți pielea de pe picioare netedă, prin aplicarea unei creme sau a unei loțiuni cu uree, glicerină sau lanolină, în special pe călcâie. În cazul în care pielea este crăpată, discutați cu medicul despre cum să tratați problema.

Pentru îngrijirea piciorului diabetic (piele uscată, îngroșată, cu crăpături) este recomandată gama de produse Numismed.

Gama de produse NumisMed Urea, este dezvoltată în Germania, în colaborare cu medici dermatologi.

Produsele NumisMed Urea sunt recomandate pentru îngrijirea și protecția pielii estrem de uscate și sensibile, ce afectează în special pacienții cu neurodermite, psoriaz și persoanele diabetice.

NumisMed balsam pentru picioare cu Uree 10%, 100 ml

Oferă îngrijire specială pentru pielea extrem de uscată, aspră şi tocită a picioarelor, piele cornoasă şi cu bătături. Hidratează în profunzime și repară crăpăturile. Folosită cu regularitate va face ca picioarele să-şi regăsească supleţea şi catifelarea pierdută.

NumisMed unguent dermatocosmetic pentru piele foarte uscată cu Uree 25%, 50 ml

Ureea cu efectul cheratolitic dizolvă stratul cornos, reduce formarea de celule noi ale pielii. Panthenol și Alantoina sprijină tratamentul pielii crăpate, hidratează, calmează pielea , accelerează vindecarea rănilor prin stimularea diviziunii celulare. Produsul cosmetic este eficient în cazul piciorului diabetic, neurodermatitelor și psoriazisului.  Găsiți produsele din gama NumisMed în toată rețeaua ,,Farmacia Familiei”!

Carambol pe o autostradă în Germania: cel puțin 29 de persoane au fost rănite
Articolul anterior
Un moldovean, condamnat la șapte ani de închisoare pentru acte sexuale perverse cu concubina sa
Articolul următor
Alte articole interesante