Sfaturi de îngrijire a piciorului diabetic

Piciorul diabetic reprezintă o complicație frecventă a diabetului zaharat. Pacientii care suferă de diabet zaharat trebuie sa cunoască foarte bine complicațiile acestei afecțiuni, pentru a putea preveni apariția acestora, dar și să aplice un tratament corect înainte de agravarea problemelor.

separator
Sfaturi de îngrijire:

1. Spălați picioarele în fiecare zi cu apă călduță (nu fierbinte) și săpun.

2. Spălați picioarele bine, mai ales între degetele. Folosiți un prosop moale și ștergeți ușor, nu frecați.

3. Păstrați picioarele uscate înainte de a vă încălța cu șosete, ciorapi sau pantofi.

4. Evitați mersul desculț, fără șosete sau ciorapi.

5. Purtați șosete din bumbac, care absorb transpirația.

6. Verificați picioarele in fiecare zi, urmăriți cu atenție leziunile ce apar la nivelul piciorului. Sunati medicul dacă prezentați roșeața, umflaturi, tăieturi, bătaturi, basici, dureri care nu dispar, prurit, amorteală sau furnicături in orice parte a piciorului.

7. Tăiați unghiile de la picioare drept, pentru a evita încărnarea lor. Pentru a le tăia mai ușor înmuiați-le înainte în apă călduta. Taiați-le cu atenție pentru a nu produce vreo leziune.

8. Nu stați cu picioarele la temperaturi prea ridicate sau prea scăzute.

9. Menține pielea de pe picioare netedă prin aplicarea unei creme sau a unei loțiuni cu uree,glicerină sau lanolină, in special pe călcâie. În cazul in care pielea este crăpată, discutați cu medicul despre cum sa tratați.

Pentru îngrijirea piciorului diabetic (pielea uscată, îngroșată, cu crăpături) folosește gama de produse Numismed. Gama de produse numis®med UREA este dezvoltată în Germania, în colaborare cu medici dermatologi. Produsele Numismed Urea sunt recomandate  pentru îngrijirea și protecția pielii extrem de uscate și sensibile, renumite în special pentru pacienții cu neurodermite, psoriazis și diabetici.

Numismed balsam p/u picioare cu Uree 10%  100 ml – oferă îngrijire specială pentru pielea extrem de uscată, aspră şi tocită a picioarelor, piele cornoasă şi cu bătături. Hidratează în profunzime si repară crăpăturile. Folosită cu regularitate, va face ca picioarele tale să-şi regăsească supleţea şi catifelarea pierdută.

NumisMed unguent dermatocosmetic pentru piele foarte uscată cu Uree 25%

Ureea cu efectul cheratolitic, dizolvă stratul cornos, reduce formarea de celule noi ale pielii. Panthenol și Alantoina sprijină tratamentul pielii crăpate, hidratează, calmează pielea, accelerează vindecarea rănilor prin stimularea diviziunii celulare. Eficient în cazul piciorului diabetic, al neurodermatitelor și psoriazisului.

Produsele Numismed pot fi găsite în toată rețeaua Farmacia Familiei!

Frumusețea corpului! Mai mulți sportivi s-au dezgolit pentru un calendar de caritate
Articolul anterior
Andreea Ibacka se pregătește pentru naștere
Articolul următor
Alte articole interesante