Sfaturi utile privind igiena în timpul menstruației. Iată cum poți trece mai ușor peste zilele critice!

Perioada menstruației, în mod sigur, nu este lipsită de provocări, dar acest lucru nu înseamnă că nu te poți simți bine. Zilele critice îți pot dezvălui multe lucruri despre corpul și sănătatea ta. În deosebi, în aceste zile speciale ale lunii, este bine să înțelegi nevoile corpului tău și să respecți obiceiuri sănătoase pentru a te simți în siguranță și lipsită de griji!

Ia aminte câteva lucruri utile care te vor ajuta să cunoști mai multe despre corpul tău și te vor face să treci mai ușor peste zilele critice rămânând încrezătoare, activă și sănătoasă în această perioadă a lunii.

Menstruația durează, de regulă, între 3 și 7 zile – acest interval poate varia de la femeie la femeie.

Fluxul menstrual este mai abundent în primele doua zile, iar culoarea sângelui poate oferi indicii despre starea ta de sănătate.

Este bine să cunoști că de fapt culoarea sângelui menstrual își poate schimba nuanțele zilnic, iar acest lucru este absolut normal.

Sângele menstrual poate fi roșu sau roz, apoi brun în zilele următoare. Spre sfârșitul ciclului, sângele ar putea fi maro închis până aproape negru. Dacă scurgerea este abundentă, iar sângele este de culoare roșu-aprins este indicat să consulți un medic.

Care este cantitatea normală de sânge ce poate fi pierdută în timpul zilelor critice?

Cantitatea poate varia semnificativ, de la câteva picături până la 500 ml de sânge per total. Totodată, este de menționat că menstruația, în mod normal, poate dura diferit la femei, de la 2 și chiar până la 8 zile.

Când o menstruație este considerată abundentă?

Dacă se umple un absorbant într-o oră, timp de mai multe ore consecutive, probabil că este cazul să bați alarma. În același timp, sângerarea abundentă poate fi însoțită de cheaguri sau scurgerea sângelui pe haine sau lenjeria de pat.

În cazul în care foloseşti mai mult de 10 absorbante sau tampoane pe durata unei zile sau atunci când un tampon sau absorbant se umple timp de o oră, este bine să îți verifici starea de sănătate.

Igiena corespunzătoare în timpul menstruației. Cât de des ar trebui să schimbi absorbantul sau tamponul?

Menținerea prea îndelungată a unui absorbant sau tampon favorizează înmulțirea bacteriilor. Un absorbant este necesar să fie schimbat la fiecare 6-8 ore sau odată ce s-a umplut, iar în ceea ce privește tampoanele – 4-5 ore ar trebui să fie suficiente și să nu fie depășite în niciun caz 8 ore. Este bine de știut că tamponul poate fi atins numai după ce te-ai spălat bine pe mâini.

În timpul menstruației, igiena corespunzătoare este esențială pentru sănătatea unei femei. În perioada zilelor critice, bucură-te de mai mult confort folosind gama de produse igienice Kotex.

Fie că îți plănuiești o excursie la mare anul acesta sau, pur și simplu, vrei să te bucuri de o vară activă, nu uita să ai mereu cu tine absorbantele Kotex!

Kotex – accesibil, confortabil, igienic și sigur!

Brandul Kotex s-a lansat pentru prima dată în 1920. La început, compania americană Kimberly-Clark fabrica prosoape de hârtie sub acest logo, apoi a lansat primele absorbante de unică folosință de pe piață. Primele absorbante Kotex erau realizate din 40 de straturi subțiri de celucotonă înfășurate în tifon.

Produsele moderne ale mărcii includ o gamă variată de absorbante și tampoane concepute pentru a asigura confort atât ziua, cât și noaptea.

De ce să alegi produsele igienice Kotex?

Produsele de igienă intimă din gama Kotex oferă o senzație de prospețime de lungă durată. Create pe baza unui strat subțire, noile absorbante Kotex aderă mai bine la corp. Astfel, rețin mai bine fluidele, absorb mai mult și mai eficient.

Asigură confort și încredere până la 100%

Absorbantele vă permit să vă simțiți confortabil, deoarece sunt aproape invizibile sub haine, în timp ce rămân foarte eficiente. Produsele Kotex sunt flexibile, moi și confortabile, ca și lenjeria intimă.

Conțin o suprafață inovatoare și un strat super absorbant

Suprafața absorbantă delicată a produselor Kotex este realizată din materiale ce nu conțin alergeni și lasă aerul să circule. Nu afectează pielea și protejează împotriva iritării. Stratul super absorbant atrage rapid lichidul păstrând mirosul în interior, iar suprafața rămâne uscată.

Kotex – mai multă protecţie, mai mult confort, mai multă încredere!

Pe paginile de Facebook și Instagram #kotexmoldova găsești cele mai bune informații despre produsele Kotex, dar și cele mai utile sfaturi pentru a fi mereu activă și de neînvins, chiar și în zilele alea!

Incident șocant. Două fetițe de 4 ani, internate la reanimare după explozia unei trambuline gonflabile
Articolul anterior
O mamă care își plimba bebelușul a fost înjunghiată mortal pe stradă, în Belgia
Articolul următor
Alte articole interesante