Sfecla roșie stimulează metabolismul

Nu este o noutate pentru tine că sfecla roșie previne anemia, dar această legumă are și alte beneficii de care ar fi bine să știi. Consumul de sfeclă roșie ca atare, în salată sau sub formă de suc, fiartă sau coaptă, tratează gripa și răceala, întărește imunitatea, stimuleaza metabolismul, reglează tensiunea, previne bolile de inimă, tratează bolile de sânge și de ficat.

separator
Sfecla roșie stimuleaza metabolismul

Beneficii sănătoase aduse de sfecla roșie:

  • Încetinește procesul de îmbătrânire;
  • Este foarte eficientă în tratarea leucemiei și a cancerului de colon;
  • Este o importantă sursă de vitamina A, B, C și PP;
  • Stabilizează pH-ul organismului;
  • Ajută la scăderea nivelul zahărului în sânge;
  • Sfecla roșie stimulează metabolismul prin conținutul său ridicat de iod;
  • Energizează și mineralizează organismul.

Sfecla roșie previne anemia

Sfecla roșie are în conținutul ei o mare cantitate de fier, dar și de acid folic, motiv pentru care adesea este recomandată persoanelor anemice. Fierul și acidul folic sunt importante în producerea de globule roșii la nivelul măduvei osoase hematogene. Astfel, consumul de sfeclă roșie previne anemia.

Adjuvant în tratarea cancerului

Sfecla roșie are și multiple proprietăți anticancerigene. Acesta poate fi folosit ca un adjuvant în tratarea cancerului. Totuși, sfecla roșie nu constituie în sine un tratament anticancerigen suficient pentru combaterea maladiei.

Sucul de sfeclă roșie

1. Acest suc-minune te ajută în cazul tulburărilor digestive datorită carbohidraților pe care îi conține. Acesta este recomandat și în caz de greață, vărsături, hepatită, constipație, dizenterie.
2. Sucul de sfeclă roșie ajută la eliminarea colesterolului din sânge, astfel previne apariția bolilor de inimă.
3. Consumul regulat de suc de sfeclă previne și vindecă unele inflamații ale pielii, precum acneea, pielea uscată și mătreața.

Remedii naturiste:

1.     Tratează anemia – De 2-3 ori pe zi, consumă 200 g de salată din sfeclă, morcovi și ridiche neagră crudă, date prin răzătoare, amestecate cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline extravirgin.

2.     Întărește imunitatea- 500 g de sfeclă roșie și 500 g de morcov se taie mărunt. Peste legume toarnă apă clocotită și fierbe-le la foc mic,  timp de 30 de minute. Când legumele sunt fierte, adaugă câte o cană de stafide și caise uscate și lasă-le să mai fiarbă încă 5 minute. După răcire, amestecă preparatul cu 2 linguri de miere de albine și lasă-l pentru 12 ore la rece. Consumă-l de trei ori pe zi, câte 100-150 g, timp de o lună.

3.     Elimină intoxicațiile cu metale grele – Prepară un amestec din sucuri de sfeclă, morcov și ridiche neagră, perfecte în regimul de slăbire. Toarnă amestecul în sticle de culoare închisă și lasă-l timp de trei ore în cuptorul încălzit puțin. Consumă de trei ori pe zi câte o lingură, între mese.

4.     Vindecă gripa și răceala – Amestecă 300 g suc de sfeclă, 200 g suc de roșii cu sucul de la o lămâie, 5 linguri suc de ceapă, 4 crenguțe de mentă, sare, zahăr si piper negru măcinat. După 2 ore scoate mentă și bea câte 50 ml suc cu înghițituri mici, între mesele principale.

Precauții:

– Sucul de sfeclă roșie, consumat proaspăt, ridică tensiunea arterială și poate provoca spasmul vaselor sanguine. Se recomandă ca sucul de sfeclă să fie consumat la două ore de la preparare. Este de dorit să fie amestecat și cu alte sucuri.

– Dacă depășești doza maximă de consum de sfeclă roșie, poți avea o paralizie temporară a corzilor vocale. De asemenea, pot apărea stări de greață.

Ai grijă de sănătatea ta!

Text: Sorina Țurcanu

3 zodii care vor avea parte de miracole în perioada Crăciunului

Fie că este vorba de noroc neașteptat, o reîntâlnire sinceră sau un vis devenit realitate, anumite semne zodiacale sunt mai aliniate cu trăirea a ceva cu adevărat remarcabil în această perioadă festivă. 

Rac

Racul, îngrijitorul empatic al zodiacului, se află adesea în centrul adunărilor de familie în timpul sărbătorilor. Fie că este vorba despre reconectarea cu cei dragi, repararea relațiilor tensionate sau câștiguri financiare extraordinare, Crăciunul acesta va aduce Racului o surpriză plină de căldură.Energia anotimpului amplifică capacitatea naturală a Racului de a avea grijă de ceilalți și, în schimb, vor primi binecuvântări neașteptate. Un mesaj mult așteptat sau o oportunitate neprevăzută le poate ieși în cale, ajutându-i să-și restabilească echilibrul emoțional și pacea.

Leu

Leul vibrant și încrezător este un alt semn care va fi martor la un miracol de Crăciun. Spiritul lor generos și perspectiva optimistă îi aduc adesea în centrul atenției în timpul adunărilor festive, iar de acest Crăciun, carisma lor va sclipi în moduri neașteptate.Leul prosperă într-o atmosferă de sărbătoare dar, în acest an, ei pot primi o lovitură de noroc care depășește chiar și cele mai nebunești așteptări. Fie că este vorba despre o descoperire în carieră, o oportunitate creativă sau o realizare personală pentru care s-au străduit, Leiisimți că Universul le răsplătește munca grea și perseverența. 

Pești
În acest sezon de sărbători, sensibilitatea lor sporită față de magia din jurul lor va aduce experiențe miraculoase. Pentru Pești, miracolul poate veni sub formă de vindecare – fie că este personal, emoțional sau relațional. Ar putea relua legătura cu cineva din trecutul lor sau ducând la un sfârșit o problemă de lungă durată. Alternativ, Peștii ar putea experimenta o descoperire creativă sau o trezire spirituală, ceva care rezonează cu lumea lor interioară profundă. Universul va lucra în moduri misterioase pentru Pești, oferind miracolele la care au sperat în liniște de-a lungul anului.

SăgetătorCunoscuți pentru spiritul aventuros și optimismul nemărginit, Săgetătorul este un semn care crede în puterea posibilității. Condus de Jupiter, planeta norocului și expansiunii, Săgetătorul tinde să experimenteze lovituri bruște de noroc, iar Crăciunul acesta nu face excepție. Acest semn zodiacal îmbrățișează adesea sezonul sărbătorilor cu un sentiment de uimire și entuziasm, care deschide ușa pentru evenimente magice.

În Republica Moldova s-a confirmat un nou caz de infecție cu virusul West Nile

În Republica Moldova s-a confirmat un nou caz de infecție cu virusul West Nile. Este vorba despre o pacientă care a revenit din Italia.Starea ei de sănătate este de gravitate medie, complicată de meningită.

Timp de 10 zile, femeia a avut febră şi a cerut ajutorul medicilor abia pe 7 octombrie. Acum, ea este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.De la începutul anului până în prezent, în Republica Moldova s-au înregistrat cinci cazuri de West Nile. Boala se transmite prin înțepătura unui țânțar infectat, dar nu şi de la om la om.Probabilitatea ca cineva să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este redusă. Simptomele sunt similare cu cele ale gripei – cu stări de oboseală, slăbiciune musculară, febră şi durere intensă de cap, erupţii cutanate pe piept.

A fost aprobat cadrul de funcționare a Sistemului Informațional Transplant

Pentru a facilita desfășurarea activităților de donare, prelevare și transplant de organe, țesuturi sau celule umane, cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 9 octombrie, cadrul de funcționare a Sistemului Informațional Transplant (SIT) care, prin soluții digitale, va îmbunătăți calitatea și transparența proceselor în domeniul transplantului.

Sistemul este destinat prestatorilor de servicii medicale și băncilor de țesuturi și/sau de celule autorizate pentru desfășurarea activităților de donare, prelevare și transplant de organe, țesuturi sau celule umane.

Printre principalele prevederi ale proiectului sunt evidența fișierelor medicale ale donatorilor, formarea registrelor donatorilor și primitorilor din Republica Moldova și crearea modulului de biovigilență pentru raportarea, investigarea, înregistrarea şi transmiterea informațiilor despre evenimentele şi reacțiile adverse grave care pot influența calitatea şi siguranța organelor, țesuturilor şi celulelor umane utilizate la om.

SIT reprezintă totalitatea de resurse și tehnologii informaționale și organizaționale a sistemelor de colectare, stocare și transmitere a datelor și tehnologiilor de utilizare a acestora, a normelor de drept, precum și a infrastructurii implicate în susținerea activității informaționale din cadrul prestatorilor de servicii medicale și băncilor de țesuturi și/sau de celule autorizați pentru desfășurarea proceselor de donare, prelevare și transplant de organe, țesuturi sau celule umane.

Tutorial de make up de Revelion. Video
Articolul anterior
Află ce spune poziția în care dormiți despre relația voastră
Articolul următor