Simptomul care indică că poți avea tulpina indiană a coronavirusului

Tulpina Delta (indiană), cea mai contagioasă a coronavirusului în momentul de față, izolată pentru prima dată în India, se poate manifesta cu tulburări gastro-intestinale. Cu astfel de plângeri, pacienții vin din ce în ce mai des în spitalele din Rusia, acolo unde aceasta tulpină este mult răspândită și face ravagii în prezent.

„Recent, după ce tulpina delta a început să se răspândească, pacienții cu coronavirus se plâng din ce în ce mai mult de tulburări gastrointestinale – diaree și dureri abdominale”, a declarat pneumologul Alexei Nikishenkov, relatează 360tv.ru.

Aceste simptome se adaugă la cele anterioare: tuse, slăbiciune și dureri musculare.

Imunologul Vladimir Bolibok a confirmat că tulpina care s-a răspândit în Rusia și în alte țări CSI se caracterizează prin „sindrom gastric”. La simptomele deja cunoscute se adaugă „dureri abdominale, vărsături și diaree”.

Varianta delta a coronavirusului este considerată principalul motiv pentru noua creștere a incidenței în Rusia.

În același timp, potrivit specialiștilor, vaccinurile rusești încă protejează împotriva acestei tulpini. Pentru „Sputnik V”, eficiența rămâne la 90%, a raportat Centrul Gamaleya din Moscova, care a dezvoltat vaccinul.

Soțiile celor mai cunoscuți miliardari ai lumii. Cum arată?
Articolul anterior
Luptătorii moldoveni au cucerit 6 medalii la Campionatul European din Dortmund, Germania
Articolul următor
Alte articole interesante