Soluția naturală și eficientă împotriva tusei, răcelii și durerilor în gât

În sezonul rece, tusea este un însoțitor ,,fidel” și frecvent al virozelor, episoadelor de răceală și al complicațiilor acestora. Iarna nu poți ocoli temperaturile scăzute și invazia de viruși, dar poți învinge inamicii sănătății, dacă ești pregătit corespunzător!

separator

Întărirea sistemului imunitar, alimentația bogată în vitamine, fructe și legume, mai multă mișcare în aer liber, evitarea locurilor aglomerate, spălatul regulat pe mâini, aerisirea încăperilor sunt doar câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a trece cu brio de anotimpul rece. Cu toate acestea, ce faci dacă te-ai îmbolnăvit, iar simptomele de răceală și tusea îți afectează în mod negativ calitatea vieții și starea de sănătate a organismului?

Deși nu este o boală, tusea este un simptom destul de neplăcut care indică o afectare virală și/sau bacteriană a tractului respirator, în boli precum laringita, faringita, traheita, bronșita, bronșolita, pneumonia etc. În plus față de disconfortul produs, tusea creează condiții pentru răspândirea agentului infecțios în mediu și, prin urmare, crește riscul de a îmbolnăvi persoanele din jur. Indiferent de cauza și afecțiunea provocatoare, tusea nu trebuie percepută ca un fenomen inofensiv, ci trebuie tratată. Iar pentru că sistemul imunitar este sensibil în timpul sezonului rece, şi organismul necesită o îngrijire mai atentă.

Cum alegi un remediu eficient pentru tuse, răceală și dureri în gât?

Preparatele de elecție, eficiente, în caz de tuse și răceală sunt cele care au efect terapeutic complex: acestea au ca scop nu doar suprimarea simptomelor, ci reduc inflamația și spasmul bronhiilor, subțiază sputa și tratează și elimină tusea datorită substanțelor pe care le conțin, cu proprietăți antitusive, emoliente și antiinflamatoare.

BRONHOMER Flash Sirop reprezintă soluția naturală și eficientă în lupta împotriva tusei și durerilor în gât, la copii și adulți!Având efect antitusiv, emolient, expectorant, imunomodulator, antiinflamator, antibacterian, antiviral, spasmolitic, BRONHOMER Flash Sirop este recomandat pentru tratamentul simptomatic al afecțiunilor inflamatorii bronșice acute și cronice, afecțiunilor inflamațilorii acute și cronice ale tractului respirator, însoțite de tuse uscată și tuse cu secreții vâscoase, dificile de expectorat.

Bronhomer flash Sirop conține ingrediente naturiste cu acţiune specifică: salvie, iederă cățărătoare, pătlagină, echinacee, nalbă mare, eucalipt,  lumânărică, rozmarin.Lumânărica: este una dintre cele mai recomandate plante în tratamentul tusei și bolilor respiratorii. Planta are efecte emoliente, expectorante, antiastmatice, antiinflamatoare, antivirale, antimicrobiene, bacteriostatice, cicatrizante.

Nalba-mare: este renumită pentru propietăţile ei calmante şi antiinflamatorii. Conține o cantitate mare de mucilagiu care acoperă membrana mucoasei orofaringiene și elimină senzația de iritație locală;

Pătlagina: este un anti-bacterian puternic, anti-inflamator, expectorant și cicatrizant;

Salivia: are efect antiinflamator, dezinfectant, expectorant, vindecă rănile;

Echinaceea: este adesea considerată un antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar, cu proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale;

Iedera cățărătoare: conține saponine care fluidifică secreţiile vâscoase, are acțiune expectorantă, spasmolitică (relaxează musculatura bronşică și calmează tusea convulsivă);

Eucalipt: extractul din frunze de eucalipt posedă efecte antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale, expectorante, cicatrizante, emoliente, antiastmatice.

Rozmarin: conține flavonoide și terpene care acționează asupra inflamației prin inhibarea NFkB (factorul de transcripție al proteinelor responsabile de reacția inflamatoare). În plus, rozmarinul conține 1.8 cineole care stimulează glandele mucoase pentru a decongestiona nasul.

Răceală, nas înfundat, gât inflamat, tuse? LOROMER Sirop îți vine în ajutor în primele simptome de răceală!

LOROMER Sirop este indicat în congestionarea mucoasei nazale, respirație dificilă, gât inflamat, tuse, la copii și adulți. Conține echinacee, lumânărică, eucalipt, gheara mâţii, mesteacăn, soc negru, rozmarin, pelargonium, semințe de grepfrut, astragalus, N-acetilcisteină, Vitamina C și zinc. Elimină primele simptome de răceală și susține imunitatea.

Producător: Laboratorul Eric Favre® Franța

Produsele pot fi găsite pe farmacie.md și în rețeaua de farmacii ,,Elody”

O substanță chimică prezentă în produse de curățenie și folosită în curățătorii poate cauza Parkinson

Un studiu recent a stabilit că între o substanță chimică folosită în multe produse de curățenie și Parkinson există o legătură clară.

produse de curățenie

Este vorba despre Tricloretilenă (TCE), un solvent utilizat pe scară largă de peste un secol în scopuri industriale, de consum, militare și medicale. Cercetarea a arătat că tricloretilena pătrunde cu ușurință în creier și în țesuturile corpului și duce la pierderea selectivă a celulelor nervoase producătoare de dopamină, un semn distinctiv al bolii Parkinson.

Oamenii pot fi expuși la TCE utilizând un produs care îl are printre ingrediente sau lucrând într-un mediu în care substanța chimică este prezentă. În plus, substanța poate contamina atât aerul, solul, cât și apa, iar efectele pot apărea la ani, chiar zeci de ani distanță.

Studiile anterioare asociază expunerea prelungită la TCE cu un risc crescut de cancer de rinichi, cancer de ficat, limfom non-Hodgkin, dar și avorturi spontane.

Tricloretilena a fost folosită pentru îndepărtarea vopselei, curățarea chimică, decofeinizarea cafelei, curățarea electronicelor și cipurilor computerelor, corectarea greșelilor de tastare atunci când se folosea mașina de scris și anestezierea pacienților.

Chiar dacă utilizarea tricloretilenei s-a redus în timp, substanța este încă folosită pentru degresarea metalelor și curățarea petelor, în curățătorii, avertizează oamenii de știință de la Universitatea Rochester, conform Science Alert. Aceștia cer ca substanța să fie complet interzisă.

În UE și anumite state din SUA, folosirea TCE e restricționată. La nivel mondial, însă, continuă să fie folosită în cantități periculoase, în special în China. Chiar și în teritoriile în care folosirea substanței e interzisă, oamenii tot sunt expuși la ea din cauza contaminării continue a apei și solului, susțin experții din spatele studiului.

„Numărul oamenilor cu boala Parkinson s-a dublat în ultimii 30 de ani. Și, dacă nu vor fi schimbări, se va dubla iar până în 2040,”, avertizează autorii studiului publicat de Journal of Parkinson’s Disease.

sursa

În Moldova, scade numărul infectărilor cu Covid 19 și gripă sezonieră

În Republica Moldova se atestă o descreștere a numărului cazurilor de Covid-19 și de gripă sezonieră.

Astfel, în a 11-a săptămână, 13-19 martie, au fost înregistrate 2 373 de cazuri de COVID-19, în scădere cu 16,3% față de săptămâna anterioară, 37 de cazuri de gripă, cu circa 23% mai puține, și 357 – infecții respiratorii acute severe (SARI). În același timp a crescut numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), cu 5,4%, fiind înregistrate 8 251 de cazuri.

De asemenea, numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii virale acute a scăzut cu circa 6%, tendință care se menține pe parcursul a patru săptămâni consecutive. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate 255 de persoane cu IARCS și 24 cu gripă.

Majoritatea internărilor sunt în rândul copiilor de până la patru ani.Informăm că, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă.

În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 854 cazuri de gripă, 240 773 – IARCS și 10 058– SARI.

Un nou medicament creat în SUA a vindecat de leucemie mai mulți pacienți gravi, aflați în fază terminală

Pacienții bolnavi de leucemie în fază terminală care nu răspund la tratamente au acum o nouă șansă să se videce mulțumită unei pilule experimentale numite revumenib, informează Euronews.

How Palliative Works with Leukemia and Lymphoma

Acest medicament a eliminat complet cancerul în cazul unei treimi dintre pacienții care au participat la un studiu clinic mult așteptat în SUA, transmite Digi24.ro.

Cu toate că nu toți pacienții au prezentat o remisie completă a cancerului, oamenii de știință își păstrează speranța că rezultatele pe care le-au obținut indică faptul că pilula ar putea să devină leacul pentru leucemie în viitorul apropiat.

„Suntem incredibil de optimiști în privința rezultatelor pacienților care au primit acest medicament. Aceasta era ultima lor șansă”, a spus coautorul studiului Dr. Ghayas Issa, un medic specializat în tratarea leucemiei de la Centrul pentru Cancer MD Anderson al Universității din Texas.

„Au obținut progrese pe mai multe linii de terapie, iar la o parte dintre ei, în jur de jumătate, celulele canceroase au dispărut din măduva osoasoă”, a spus doctorul pentru Euronews.

Cum funcționează pilula experimentală

Leucemia mieloidă acută (LMA) este un tip de cancer care atacă măduva osoasă, acolo unde sunt produse celulele sangvine, și provoacă apariția celulelor anormale.

Revumenib este o nouă clasă de terapie direcționată pentru leucemia acută care inhibă o proteină numită „menin”. Medicamentul reprogramează celulele canceroase înapoi în celule normale.

regina Maxima în vizită la un centru medical din SUA

Proteina face parte din mașinăria complexă care este atacată de celulele canceroase și care declanșează transformarea celulelor sangvine normale în cele anormale. Prin folosirea pilulei revumenib, potrivit doctorului Issa, motorul este oprit și celulele canceroase devin celule normale din nou, ceea ce rezultă în remisia bolii.

Formula aceasta a salvat deja viața a 18 pacienți care au luat parte la experiment și ale căror rezultate promițătoare au fost publicate luna aceasta în revista Nature. Rezultatele preliminare au arătat că 53% dintre pacienți au răspuns la tratament, iar în 30% dintre cazuri boala a intrat în remisie, cancerul nemaifiind detectat în sânge.

„Aceasta este o cu siguranță o realizare uriașă și este rezultatul mai multor ani de cercetare. Multe grupuri au lucrat din greu în laborator pentru a înțelege ce provoacă aceste leucemii”, a explicat Issa.

Doctorul a explicat, însă, că medicamentul nu funcționează pentru toți pacienții. Se estimează că mutațiile pe care le vindecă noua pilulă au loc în 30-40% dintre pacienții care suferă de LMA.

„Eram disperată. Am simțit că moartea era iminentă”

Printre cei 68 de pacienți din 9 spitale americane care au participat la prima fază a experimentului se numără și arhitectul lituanian Algimante Daugeliate, în vârstă de 23 de ani, diagnosticată cu leucemie.

Pacienta a făcut două transplanturi de măduvă osoasă de la sora ei, dar toate celelalte tratamente au eșuat. Doctorii ei au luat chiar în considerare să îi ofere îngrijire paliativă pentru a-i ușura suferința.

„Eram disperată. Era ca și când trăiam un film oribil. Am simțit că moartea era iminentă și aveam doar 21 de ani”, a spus ea pentru El Pais.

Însă, odată ce a început tratementul cu revumenib acum doi ani, Daugeliate s-a recuperat complet. De atunci, ea a putut să aibă o viață normală, a absolvit facultatea și a început să lucreze pentru un studio de arhitectură din Copenhaga.

Studiul este încă la început, iar rezultatele sunt preliminare. În prima fază a experimentului, cercetătorii au testat cât de sigură este utilizarea medicamentului pentru a descoperi doza maximă care poate fi administrată pacienților fără apariția efectelor secundare.

Faza a doua a studiului este în desfășurare, doctorii vor testa eficiența pilulei revumenib.

O fetiță din Strășeni a dispărut fără veste. Rudele cer ajutorul oamenilor
Articolul anterior
Igor Cuciuc a lansat piesa ,,Străinătatea”, o melodie de suflet pentru moldovenii aflați departe de casă
Articolul următor