Sondaj: 31% din moldoveni își doresc să se vaccineze împotriva Covid-19

Doar 31% dintre moldoveni ar accepta să se vaccineze împotriva COVID-19, arată datele unui sondaj realizat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică și care studiază viziunile comportamentale privind COVID-19 în Republica Moldova.

Potrivit cercetării, 31% din respondenți ar accepta să se vaccineze împotriva COVID-19, transmite cotidianul.md

„În acest context, 70% dintre respondenți sunt îngrijorați de siguranța vaccinării și doresc asigurarea că vaccinul a fost utilizat de mult timp fără efecte secundare pentru a-l accepta”, se arată în studiu.

Diferența dintre viziunile moldovenilor și cele la nivel mondial sunt astfel extrem de mari, în condițiile în care un studiu global realizat în luna octombrie arată că 71,5% din cetățeni ar accepta vaccinul.

Potrivit cercetării, realizată pe un eșantion de 13.426 de persoane din 19 țări, cel mai mare nivel de acceptare al vaccinului este în China (90%), iar cel mai scăzut în Rusia (55%).

18 echipe de alergători s-au înscris la Maratonul Minunilor, pentru a ajuta copiii din familiile nevoiașe. Fii și tu parte a acestui maraton, donează pentru fapte bune!
Articolul anterior
Stetoscopul electronic, creat pentru auscultația de la distanță în cazul pacienților Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante