Specialiștii avertizează: hainele la mâna a doua pot fi periculoase, mai ales pentru copii

Din cauza crizei economice, tot mai mulți moldoveni apelează la procurarea hainelor la mâna a doua. Însă, potrivit specialiștilor aceste mărfuri pot fi periculoase, îndeosebi pentru copii.

separator

Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică Chișinău (CSPC) menționează că există unele restricții la cumpărarea mărfurilor deja purtate de alte persoane.

Hainele trebuie să fie comercializate numai în baza documentelor de însoțire, care arată proveniența mărfurilor, în locuri autorizate și special amenajate. Jucăriile, încălțămintea uzată, lenjeria de corp, ciorapii, hainele pentru copii cu vîrsta de pînă la trei ani sînt interzise spre comercializare.

În cazul în care mărfurile nu întrunesc condițiile menționate mai sus, există riscul de contaminare a diferitor boli de piele, micoze, cei mai vulnerabili fiind copiii. Specialiștii îndeamnă procurarea mărfurilor doar din locurile autorizate, iar după cumpărare, hainele să fie spălate și călcate în mod obligatoriu. În prezent, în Chișinău există 34 de puncte de comercializare cu activitatea bazată pe mărfurile la mâna a doua.

CSPC supraveghează aceste obiective din punct de vedere sanitaro-epidemiologic și eliberează autorizații de import a mărfurilor pentru comercializare sau distribuire ca ajutor umanitar firmelor importatoare.

Video! Bărbatul care a furat bunuri din spitale și birourile medicilor, a fost prins
Articolul anterior
Ce nume vor alege Kate Middleton și Prințul William pentru cel de-al treilea copil?
Articolul următor
Alte articole interesante