Specialiștii avertizează: scăldatul în râul Nistru și lacurile din capitală nu este recomandat. Iată care sunt pericolele

Scăldatul în lacurile cu plajă din zonele de agrement din Capitală este periculos. Potrivit rezultatelor cercetărilor de laborator efectuate de către ANSP, pe parcursul lunii mai-iunie, calitatea apei din lacurile din Chişinău, dar şi din râul Nistru nu corespunde cerinţelor sanitaro-epidemiologice.

separator
Mai exact, în râul Nistru, lacul „Vatra”, dar şi iazul din parcul „Râşcani” au fost depistate E.coli, colifagi şi alte microorganizme care pot provoca boli diareice acute şi boli de piele în rândul populaţiei.

Totodată, în zona de agreement „La Izvor”, în probele de nisip s-au depistat toxocara canis, care poate provoca toxocaroza, atât la copii, cât şi la adulţi.

De asemenea, deşeurile menajere lăsate de populaţie în urma odihnei influenţează nefast calitatea nisipului, solului şi apelor din lacuri, potrivit reprezentanţilor ANSP.

A fost investigată şi apa din izvoarele cu apă potabilă amplasate în parcurile cu plaje de pe teritoriul municipiului. În majoritatea dintre acestea se conţin bacterii coliforme, E.coli, nitraţi în exces.

Cetăţenii care se odihnesc în zonele de agrement sunt rugaţi să respecte curăţenia şi normele de igienă, să utilizeze sursele de apă potabilă şi recomandările indicate pe panourile informative plasate de către gestionarii zonelor de agrement.

sursa: www.publika.md

Ploaie torențială la Bălți. Doi copii minori și părinții lor au rămas blocați într-o mașină
Articolul anterior
O mașină înghițită de ape, la Bubuieci. Ploaia puternică a măturat totul în calea sa
Articolul următor
Alte articole interesante