Specialiștii CNAMUP: Când purtăm masca?

Ar trebui să port mască pentru a mă proteja de infecția cu Coronavirus de tip nou? Este o întrebare actuală. Specialiștii de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească ne spun când trebuie să purtăm masca de protecție.

separator

Persoanele fără simptome respiratorii, cum ar fi tuse, nu trebuie să poarte mască medicală.

OMS recomandă utilizarea măștilor pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19 și pentru persoanele care au grijă de persoane care au simptome, cum ar fi tuse și febră. Utilizarea măștilor este crucială pentru lucrătorii medicali și pentru persoanele care au grijă de cineva (acasă sau într-o instituție medicală).

Utilizați o mască numai dacă aveți simptome respiratorii (tuse sau strănut), ați suspectat infecția cu COVID-19 cu simptome ușoare sau aveți grijă de cineva cu infecție suspectă de COVID-19. O infecție suspectată de COVID-19 este legată de călătorii în zonele în care au fost raportate cazuri sau de contact strâns cu cineva care a călătorit în aceste zone și s-a îmbolnăvit.

Cele mai eficiente metode de a vă proteja pe voi și pe ceilalți împotriva COVID-19 sunt să vă spălați frecvent mâinile, să vă acoperiți gura și nasul cu un șervețel sau să strănutați și să tușiți în pliul cotului și să mențineți distanța de cel puțin 1 metru față de persoanele care tușesc sau strănută. Citește mai multe informații aici.

Aeroportul Chișinău: 275 de moldoveni au revenit din Italia în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
11 modele de mărțișoare pe care le pot confecționa și copiii
Articolul următor
Alte articole interesante