,,Stăm acasă voluntar”, campanie inițiată de Ala Nemerenco

Fostul ministru al Sănătății în Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, a venit cu ideea să fie declanșată Campania ”Stăm acasă voluntar”, în contextul prevenirii răspândirii Covid 19. Până în prezent, patru cazuri de coronavirus au fost confirmate în R.Moldova. 30 de cazuri sunt suspecte de Covid 19, printre care 9 copii, au anunțat între timp autoritățile moldovene.

separator

”Nu așteptăm să ajungă țara în carantină. Dacă o iubim, dacă ne iubim familia, prietenii și tot ce e frumos în jurul nostru #stămacasă! Ce ziceți? Continuăm în toată țara? Atunci transmitem din casă-n-casă, din telefon în telefon, din ușă-n-usă, din sat în sat, din vecin în vecin, și de la frate la soră: #stamacasa. Explicația simplă a efectului #stamacasa o vedem în poză”; afirmă Ala Nemerenco, fostul ministru al Sănătății, potrivit rfi.ro.

Fostul ministru al Sănătății a venit recent cu un mesaj pentru cetățenii care au dat buzna în magazine.”Pentru toți cei care se tem că vor muri de foame – nu vă îmbulziți în rânduri și magazine. Acesta e mediul perfect de a agăța ușor și rapid coronavirusul în așa aglomerație. Foamea face și bine organismului, pe când patul de reanimare – nu.Fiți raționali și cumpatați și lăsați logica să vă conducă, nu sentimentele de panică. Aveți grijă de sănătatea Dvs și celor dragi”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

”Lipsa transparenței, cea mai mare greșeală a autorităților într-o situație de criză”

În opinia fostei șefe de la Sănătate, lipsa transparenței este cea mai mare greșeală a autorităților într-o situație de criză. ”Nivelul real de pregătire nu a fost cunoscut de noi, cetățenii. Am fost hrăniți cu ”totul este sub control, nu vă faceți griji, nu panicați, avem de toate…” Așa tip de declarații sunt strict contraindicate în situații de criză”.

”Având în vedere că coronavirusul a ajuns în Moldova și era imposibil să nu ajungă având o legătură atât de strânsă cu Italia, și a ajuns cu un pacient critic, care prezenta deja în zbor o gamă largă de simptoame și care s-a aflat în contact cu multă lume, putem presupune că ar putea urma o reacție rapidă în lanț. Acum totul depinde de rapiditatea de organizare a serviciilor”, afirma Ala Nemerenco, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în R. Moldova.

O asistentă din Italia, cu răni pe față cauzate de măştile chirurgicale
Articolul anterior
Foto. Femeia care a fugit din spital a fost găsită. Cum sunt echipați medicii de la ambulanță
Articolul următor
Alte articole interesante