Știai că tămâia are proprietăți terapeutice? Iată cum o poți folosi

Tămâia, asociată cu cele sfinte este o plantă originară din Africa Tropicală şi Arabia, folosită din cele mai vechi timpuri şi în scop terapeutic.

separator
În scop medicinal se utilizează răşina gumantă aromatică extrasă din tulpina arbustului (gumirezina). Considerată un dar regesc, tămâia are o mare putere de vindecare. Fumul şi bobiţele de tămâie tămăduiesc bolile de nervi, răcelile.

Cea mai eficientă modalitate de a beneficia de puterea vindecătoare a acestei plante sacre este folosirea uleiului de tămâie. Acesta este extras din arborii de tămâie, a căror nume ştiinţific este Boswellia Carteri.

Acest ulei este un adevărat elixir, care conţine antioxidanţi ce ajută la distrugerea celulelor canceroase asociate cu cancerul ovarian, cerebral, mamar, colon, gastric, pancreatic şi de prostată.

Puterea sa de a lupta cu cancerul este susţinută de rezultatul unui studiu realizat de Universitatea din Leicester – Marea Britanie care a demonstrat că Akba, un compus chimic din răşină, distruge celulele canceroase, fără a afecta celulele sănătoase.

Printre celelalte proprietăţi de top ale uleiului de tămâie sunt acțiunea: expectorantă, analgezică, antiseptică, antiinflamatorie, antidepresivă, calmantă şi sedativă.

Intern, tămâia poate fi folosită cu un pahar cu apă, în care se pun 3 picături de ulei de tămâie.

Acestea sunt alte beneficii ale uleiului de tămâie:

1. Ajută în caz de anxietate

Uleiul de tămâie are efect sedativ şi induce un sentiment de pace şi de relaxare mentală. Acesta vă calmează în mod natural şi poate reduce anxietatea, furia şi stresul.

2. Întăreşte sistemul imunitar

Proprietăţile antiseptice ale tămâii îl fac ideal pentru susţinerea unui sistem imunitar puternic.

3. Previne insomnia

Uleiul de tămâie pus în difuzor, la culcare, ajută la adormire. Tămâia încetineşte respiraţia şi scade tensiunea nervoasă.

4. Calmează durerile articulare

Tămâia conţine substanţe antiinflamatoare, reduce durerile articulare sau musculare legate de boli cum ar fi artrita sau osteoartrita. Pentru a calma durerea în artrită, amestecaţi uleiul de tămâie cu un ulei purtător şi masaţi zonele cu probleme atât pe parcursul zilei, cât şi înainte de culcare.

sursa

Rondelele de orez nu te ajută să slăbești
Articolul anterior
De mâine, 7 mai, persoanele care nu vor purta mască de protecție în spațiile închise riscă amenzi
Articolul următor
Alte articole interesante