70% dintre moldovenii care recurg la suicid sunt femei

Dragostea neîmpărtăşită şi conflictele în familie sunt principalele motive care determină suicidul printre moldoveni. Potrivit medicilor, cel mai des, la astfel de gesturi extreme recurg femeile. Iar motivul principal sunt lipsa de afecţiune şi stresul, potrivit publika.md

separator

sinucidere

Medicii susţin că cei mai mulţi încearcă să-şi pună capăt zilelor din cauza neînţelegerilor cu partenerul de viaţă. Deseori conflictele apar pe fundalul lipsei banilor sau a unui loc de muncă stabil.

Pacienţii cu tulburări de comportament sunt de diverse motive: pierderi materiale, pierderi oameni apropiaţi, certuri în familie, certuri între cupluri. Suferă un eşec în dragoste, un eşec în învăţământ”, a declarat medicul psihiatru de la Spitalul „Sfânta Treime” Valentina Şeptelici.

Doctorii spun că aproape 70% dintre cei care recurg la suicid sunt femei cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani. Multe dintre ele sunt din municipiul Chişinău.

Recurg la astfel de gesturi mai mult femeile, deoarece ele sunt în mediul urban, situaţia de stres este mai mare. Lipsurile se simt mai repede aici şi încă o motivaţie ar fi lipsa de dragoste„, a explicat sociologul Andrei Dumbrăveanu.

suicid

Psihologii avertizează că oamenii care au încercat o dată să-şi pună capăt zilelor, ar putea repeta gestul.

Poate, având multă atenţie din partea celor din jur… să-i placă această afecţiune şi să manipuleze, să mai facă încă o tentativă, dar deja falsă„, a precizat psihologul Olesea Gorea.

Potrivit datelor Spitalului de Urgenţă, în ultimele cinci săptămâni, doar în municipiul Chişinău, 38 de persoane a încercat să se sinucidă.

Sursa: publika.md

Când este stresată, mănâncă mult. Așa a ajuns la 88 de kg!
Articolul anterior
Vedeta fără gram de celulită! Cum reușește?
Articolul următor
Alte articole interesante