Irrum a suportat paralizie la nivelul membrelor inferioare, după naşterea fiicei sale Amelie. Femeia şi-a dorit foarte puţin – o anestezie epidurală, care să-i diminueze într-o oarecare măsură suferinţele şi durerile provocate de o naştere. Însă, lucrurile au luat o altă întorsătură în cazul acesteia!
„Mi-am dorit o epidurală pentru a ușura agonia nașterii… dar, m-a lăsat paralizată, într-un scaun cu rotile”, relatează Irrum pentru Daily Mail.
Irrum Jetha a suportat paralizia membrelor inferioare, după ce i s-a administrat o injecție epidurală, în timpul naşterii fiicei sale, Amélie.
Pentru Irrum şi soţul ei, momentul unei stări de fericire deplină – naşterea primului copil, începutul unei de vieţi de familie în trei, primele emoţii atunci când simţi copilul la piept, s-a transformat într-o tristeţe fără margini.
Femeia stă acum imobilizată într-un scaun cu rotile, forțată să trăiască în speranța găsirii unui leac miraculos ce ar putea să-i restabilească mersul pe propriile picioare.
Bineînţeles că Irrum, în vârstă de 34 de ani şi soțul ei, Adam, de 37, au apelat la serviciile unui avocat, pentru a investiga modul cum a ajuns o procedură banală, precum anestezia epidurală, să se soldeze cu incapacitatea de a merge şi ce a fost comis greşit din punct de vedere tehnic în timpul efectuării procedurii.
Tehnica anesteziei epidurale este considerată o procedură de rutină, întrucât în ţările europene o femeie din patru apelează la această intervenţie. Irrum a suportat anestezia epidurală înainte de naşterea fiicei sale, la ora 03:30, pe 29 august 2014, la recomandarea specialiştilor, întrucât aceasta suferea concomitent de probleme de sănătate la inimă.
Din spusele femeii, naşterea a evoluat bine şi a fost o experiență inedită pentru cei doi soţi.
Însă, la cinci ore de la momentul naşterii, Irrum încă nu-şi simţea picioarele. Îngrijorată, femeia a anunţat medicii despre asta, însă a fost asigurată că ceea ce se întâmplă cu corpul ei este un lucru normal, firesc.
Până la ora 17, ziua următoare, Irrum se îngrijorase deja de-a binelea, şi se pare că şi medicii erau în aceeaşi situaţie, întrucât femeii nu i se restabileau simţurile la nivelul membrelor inferioare.
Atunci, medicii au decis efectuarea unui examen medical radiologic, un RMN. Investigaţia a arătat că Irrum suferise un hematom epidural. Injectarea a cauzat formarea unui cheag de sânge local şi comprimarea cordonului măduvei spinării, conducând la paralizie.
Chiar dacă a suportat de urgenţă intervenția chirurgicală de decompresie a măduvei spinării, la 20 de luni de la operaţie, Irrum rămâne paralizată, efectuând un tratament intens de recuperare, chinuitor, cu medicul său fizioterapeut.
„Simt dureri foarte mari şi nu cred că aş putea în acest moment să-mi părăsesc domiciliul, pentru a merge la locul meu de muncă vechi. Şi mai devastator pentru mine este faptul că nu pot să am grijă de fetiţa noastră’’, mărturiseşte sfâşiată de durere femeia.