Agresarea fizică a medicilor va fi pedepsită cu închisoarea în Moldova! Cum va fi modificată legea

Pentru că sunt tot mai multe cazurile cu medici agresați la locul de muncă, autoritățile au decis să ia măsuri. Astfel, potrivit unei inițiative legislative a Ministerului Sănătății, agresiunea asupra lucrătorilor medicali, inclusiv asupra rezidenților, se va considera o infracțiune și ar urma să fie sancționată conform Codului Penal.

separator

yyyPotrivit inițiativei, urmează să fie modificate articolele 145, 151 și 152 din Codul Penal, în ceea ce privește omorul intenționat și vătămarea intenționată gravă și medie a integrității fizice și asupra sănătății.

Este important de menționat că aceeași infracțiune se va pedepsi mai aspru dacă este vizat un lucrător medical. Astfel, pentru omorul intenționat a unui medic, medic rezident ori unui alt lucrător medical se prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau cu privațiune de libertate pe viaţă. În cazul unei vătămări intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii se prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani, informează e-sanatate.md.

De asemenea, Ministerul Sănătății propune și modificarea articolului 287, alineat (2) Cod Penal, în ceea ce privește huliganismul. În cazul în care infracțiunea va fi săvârșită într-o instituția medicală, atunci persoana vinovată va achita o amendă maximă de aproape 68 de mii de lei sau va face până la 5 ani de închisoare.

Cel mai recent caz de agresiune fizică a fost săvârșit asupra unui medic, angajat al Dispensarului Republican de Narcologie din Chișinău.

Medicul a fost bătut crunt de către pacienții dispensarului cu niște bare metalice smulse de la paturi, până acesta a ajuns în comă.

Medic din Capitală, în stare gravă la urgență după ce a fost bătut cu bestialitate de câțiva pacienți!

Idei de ținute pentru femei plinuțe
Articolul anterior
Dmitri Shepelev a publicat noi poze cu Platon!
Articolul următor