Amendă de până la 5000 de lei pentru persoanele fără examen medical la angajare

Pentru a spori securitatea cetățenilor, Ministerul Sănătății își propune instituirea unor norme mai dure pentru respectarea legislației sanitare.

separator
in-loc-sa-plateasca-impozit-la-stat-angajatorii-le-pot-oferi-salariatilor-abonamente-medicale0_53826

Astfel, angajarea în funcții cu risc profesional a persoanelor care nu au fost supuse examenului medical de rigoare va fi pedepsită cu o amendă de până la 5000 de lei, aceasta fiind plătită de către angajator.

De asemenea, în cazul în care angajații care muncesc în condiții nocive vor refuza să fie supuși examenelor medicale profilactice, amenda va fi de 400 de lei. Noile sancțiuni sunt prevăzute într-un nou proiect al Ministerului Sănătății, informează e-medicina.md.

Documentul mai prevede o sancțiune de până la 1600 de lei pentru funcționarii care vor modifica sau vor oferi, în mod intenționat, date eronate despre examenele medicale.

 

O amendă de la 3000 și până la 6000 de lei riscă întreprinderile de stat și private care nu vor respecta regulile de protecție a lucrătorilor expuși la agenți chimici periculoși.

De asemenea, responsabilii care nu-i vor asigura pe muncitori cu echipamente de protecție vor fi amendați cu până la 4 mii de lei.

Iar agenții economici care vor livra în școli și grădinițe produse ce nu vor corespunde informațiilor de pe etichetă riscă amenzi de până la 4 mii de lei.

Potrivit proiectului Ministerului Sănătății, aceeași pedeapsă riscă șefii de întreprinderi care se vor opune controalelor efectuate de funcționarii din domeniul sănătății.

Cum a fost la cel de-al doilea seminar „Slăbește sănătos 10 kg în doar 2 luni” al Galinei Tomaș
Articolul anterior
Plăcintă cu mere. Reţetă de Post
Articolul următor
Alte articole interesante