America vrea să interzică margarina, pop-cornul, pizza congelată şi alte trans grăsimi

Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) a propus zilele trecute interzicerea grăsimilor trans artificiale din alimentele procesate, de la margarină, până la pop-corn și pizza congelată.

separator
McDonald's To Use Healthier Oil For Fries

Grăsimile trans sau grăsimi hidrogenate, se obțin din uleiuri vegerale printr-un proces de hidrogenare, prin care devin solide și capătă o rezistență mai mare în mediu. Ele sunt adăugate în mare parte din alimentele procesate industrial, tocmai pentru că le crește durata de valabilitate, dar și pentru un aspect mai proaspăt și un gust mai bun.

Studiile au demonstrat că uleiurile hidrogenate cresc colesterolul rău din sânge. FDA estimează că prin reducerea folosirii acestora în alimentație s-ar putea preveni anual 20.000 de atacuri de cord și 7.000 de decese datorate bolilor de inimă, în Statele Unite. „Deși consumul grăsimilor trans a scăzut în ultimii 20 de ani în SUA, rămâne în prezent o mare problemă pentru sănătatea publică”, citează Reuters.

Propunerea FDA nu este primul efort public de a interzice aceste grăsimi. În orașul New York a fost interzisă folosirea lor în restaurante, iar multe lanțuri de fast-food, precum McDonald’s, au limitat folosirea lor. Și unele țări din Europa au început să facă pași în această direcție, Danemarca, Islanda și Elveția încercând să reglementeze comercializarea alimentelor care conțin grăsimi trans artificiale.

Sursa

Ziua de naştere a Xeniei Sobceak
Articolul anterior
Află de la Gabriela Ciubară care sunt tendinţele toamnă – iarnă în materie de machiaj!
Articolul următor
Alte articole interesante