Angelina Jolie: ”Mă simt foarte bine după ce am intrat la menopauză”

Angelina Jolie a povestit despre schimbările pe care i le-a adus menopauza timpurie, cauzată de extirparea ovarelor. După ce a suportat şi o dublă mastectomie preventivă în urmă cu doi ani, pentru a-şi reduce riscul de a se îmbolnăvi de cancer, actriţa Angelina Jolie – care şi-a pierdut mama, bunica maternă şi o mătuşă din cauza acestei boli – a primit un apel telefonic din partea medicului ei, la începutul acestui an, care i-a comunicat rezultatele unui test sangvin.

angelina-jolie-pitt-family-500x469

Potrivit declaraţiilor vedetei hollywoodiene, publicate într-un editorial apărut în The New York Times, medicul i-a spus actriţei că testul în cauză a dezvăluit prezenţa în organismul ei a unor markeri biologici care ar putea fi interpretaţi ca semnale ale unui cancer aflat într-un stadiu incipient. După ce a făcut mai multe teste, a decis să își extirpeze și ovarele și trompele uterine deoarece gena BRCA1 pe care o poartă, e responsabilă și de apariția cancerului ovarian.

Deși operația de extirpare a ovarelor a împins-o într-o menopauză timpurie, vedeta declară că se simte foarte bine în pielea ei. ”Mă simt matură și m-am obișnuit cu ideea. Sunt fericită că m-am maturizat…Nu vreau să fiu tânără din nou”, a adăugat Angelina.

angelina-jolie-pitt-november-2015-cover-01-468x305

“Mă simt în continuare feminină şi mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine şi familia mea. Ştiu că fiii şi fiicele mele nu vor fi niciodată nevoiţi să spună: «Mama a murit de cancer ovarian»”, a adăugat vedeta americană.
Experţii în oncologie au lăudat decizia vedetei hollywoodiene de a face în mod public această dezvăluire, considerând că editorialul scris de Angelina Jolie va creşte gradul de conştientizare în rândul publicului larg asupra importanţei pe care o au testele genetice şi operaţiile cu rol preventiv în ceea ce priveşte scăderea riscului de cancer mamar şi ovarian.

“Îmi scot pălăria în faţa ei”, a spus profesorul Robert DeBernardo, specialist în ginecologie şi oncologie la Ob/Gyn & Women’s Health Institute din cadrul Cleveland Clinic. “Ea a făcut mult bine pentru femeile din lumea întreagă, crescând gradul de conştientizare în privinţa testelor BRCA şi a opţiunilor pe care le au femeile”.

angelina-jolie-pitt-november-2015-cover-x1-380x500

“A fost o decizie incredibil de curajoasă”, spune Marleen Meyers, profesor şi medic la Laura and Isaac Perlmutter Cancer Center, afiliat Langone Medical Center din New York.

Sursa

O lecţie de nutriţie cu Galina Tomaş
Articolul anterior
Data viitoare când mănânci măsline, nu mai arunca sâmburii!
Articolul următor