Angelina Jolie, operaţie extremă: actriţa şi-a extirpat ovarele

Angelina Jolie şi-a făcut operaţia de extirpare a ovarelor, la doi ani după ce şi-a făcut o dublă masectomie preventivă. Potrivit Hollywood Reporter, actriţa în vârstă de 39 de ani a declarat marţi că a făcut operaţia preventivă în urma căreia şi-a îndepărtat ovarele şi trompele uterine.

separator

angelina-jolie-1-portret

„Mă simt feminimă şi sigură pe deciziile pe care le iau pentru mine şi familia mea”, a spus Angelina, confom time.com.

Într-un articol pentru New York Times, Angelina a explixat că a luat această decizie, de a-şi extirpa ovarele, pentru că a descoperit că este purtătoare a unei gene, BRAC1 şi că există un risc de 50% de a face cancer ovarian.

„Nu e uşor să iei o astfel de decizie, dar poţi să preiei controlul şi să înfrunţi orice problemă de sănătate”, a declarat actriţa.

Operaţia forţează corpul unei femei să ajungă la menopauză, iar Angelia va urma un tratament hormonal.

Angelina, care şi-a extirpat sânii acum doi ani din cauza aceleaşi gene, a explicat că vrea să ajute femeile cu probleme similare: „Puteţi căuta sfatul altora, să vă informaţi cu privire la opţiuni şi să faceţi alegerile care vi se potrivesc”.

Soţia lui Brad Pitt şi-a făcut o masectomie dublă preventivă în 2013, după ce analizele i-au arătat că este predispusă la cancer atât mamar, cât şi ovarian. Actriţa nu a vrut să rişte, mai ales că mama ei a murit de cancer la ovare la vârsta de 56 de ani.

Surorile Croitor: ”A fost photoshop”! Ce se ascunde, de fapt, în spatele scandalului de la „Românii au Talent”!
Articolul anterior
Cum poţi să îţi faci acasă cel mai bun supliment de calciu şi magneziu
Articolul următor
Alte articole interesante