Apel la caritate! Fii parte a campaniei ,,Ajutor persoanelor singuratice în etate”!

Zilnic, sute de bătrâni singuratici cu surse minime de existenţă, bolnavi incurabili şi persoane cu dizabilităţi din familii social vulnerabile se află în dificultate şi au nevoie de sprijinul celor din jur, pentru a duce o viaţă mai bună! Cum îi putem ajuta?

separator

4383562020a1425405789

Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova te invită să susţii campania ,,Ajutor persoanelor singuratice în etate”!

Astfel vei ajuta bătrânii singuri, fără posibilităţi financiare, să poată beneficia de îngrijiri corespunzătoare la domiciliu.

Campania este o chemare a întregii comunităţi la solidaritate şi fapte bune pentru bătrânii aflaţi în suferinţă.

Banii adunaţi în cadrul campaniei vor fi direcţionaţi către programul ”Ajutor persoanelor singuratice în etate”- program care asigură asistenţă socială şi îngrijire medico-socială pentru persoanele vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu.

Caritas Moldova este specializată în acordarea asistenţei medicale şi sociale persoanelor aflate în dificultate

Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova activează din anul 1992 şi oferă servicii de asistenţă și îngrijire medicală și socială la domiciliu, persoanelor cu boli incurabile şi cronice, persoanelor cu dizabilităţi şi bătrânilor singuratici cu surse minime de existenţă.

De la începutul activităţii, Caritas Moldova a reuşit să îmbunătăţească starea materială şi spirituală a persoanelor din grupul social vulnerabil. Aceasta a sporit accesul la asistenţa medicală primară, a instruit rudele, vecinii și voluntarii comunitari privind măsurile de îngrijire a bolnavilor şi persoanelor în etate şi a promovat voluntariatul.

În prezent, Caritas Moldova oferă servicii în cele 5 Centre Medico-sociale ale fundaţiei din com. Stăuceni (mun. Chișinău), Tiraspol, Bender/Tighina, Grigorăuca (r-ul Sângerei), Stârcea (r-ul Glodeni) şi Rașcov (R-ul Camenca).

Fundaţia de binefacere Caritas Moldova acordă îngrijire medicală la domiciliu: injecții, pansamente, tratamentul şi profilaxia escarelor, clisme, monitorizările nivelului tensiunii arteriale, pulsului, glicemiei, recoltări de analize, spălături vezicale, acordarea de materiale sanitare şi dispozitive medicale, executate la stricta indicație și supraveghere a medicului curant al beneficiarului.

caritas_1

În plus, fundaţia acordă asistență socio-medicală: ajutor în realizarea igienei corporale, la îmbrăcare-dezbrăcare, sprijin la deplasarea în interior, ajutor în alimentarea persoanei suferinde, comunicare.

De asemenea, fundaţia asigură asistență socială: ajutor la cumpărături şi în alte activități cotidiene, inclusiv consiliere administrativă, sfaturi în îngrijire, acordarea de mijloace de îngrijire, organizarea de activități și serbări pentru asistați, pungi cu cadouri, printre care alimente neperisabile, haine, obiecte de cazarmament.

Doar în anul 2015, asistentele medicale „Caritas Moldova” au efectuat circa 18 mii de vizite la domiciliu, iar 416 pacienți au fost deserviți.

caritas_2

Acest număr, însă, constituie doar 50% din totalul necesităților, întrucât un asemenea serviciu presupune un cost mediu de 280 de lei per beneficiar, costurile incluzând procurarea medicamentelor, pachetelor alimentare, articolelor igienice, scutecelor etc.

Din păcate, lipsa surselor financiare suficiente împiedică personalul fundaţiei să poată oferi ajutorul necesar pentru toţi bătrânii aflaţi în suferinţă.

Susţine activitatea Fundaţiei de binefacere Caritas Moldova!

Poţi face acest lucru pe caritas.md.

Caritas Moldova se implică în combaterea sărăciei dezumanizante, care lipseşte oamenii de demnitate şi umanitate, asigură ajutorul medico-social de bază şi contribuie la îmbunătăţirea stării  şi sănătăţii fizice a persoanelor bolnave care se confruntă cu sărăcia şi singurătatea.

Cei care doresc să contribuie cu o donaţie financiară, o  pot face inclusiv aici.

Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova – Dragoste, Atenţie, Grijă!

Stradela Sfântul Andrei 7, MD-2004, Chişinău Tel/ fax: +373 22 29 31 56.

ajutor-persoanleor-in-etate-_2-1-845x493

Trucuri de amenajare a unui dormitor mic!
Articolul anterior
Lasagna de dovlecei!
Articolul următor
Alte articole interesante