Aveți o senzație de durere, greutate și amorțire în picioare?

Acestea, dar și alte semne precum „vene în pânză de păiangen”, vase dilatate sau varice cu schimbarea culorii pielii la nivelul gleznelor ne sugerează o afecțiune venoasă superficială.

Afecțiunea venoasă superficială poate afecta bărbații și femeile de toate vârstele și nivelurile de activitate fizică. Mulți oameni au vene varicoase vizibile, pe când alții nu au semne vizibile ale bolii. Problemele legate de insuficiența vasculară rezultă adesea atât din factorul genetic, cât și din obiceiurile nesănătoase, stilul de viață sedentar.

1.Cei mai importanți factori de risc sunt:

2.Mod de viață nesănătos (fumatul, obezitatea, lipsa exercițiilor fizice)

3.Istoric familial de boală venoasă superficială

4.Sarcina

5.Leziuni ale picioarelor din cauza traumatismelor, intervențiilor chirurgicale sau cheagurilor de sânge anterioare

6.Perioade îndelungate de stat în picioare sau pe scaun fără miscare pot cauza o presiune mare în venele picioarelor.

7.Insuficiența vasculară este o stare întâlnită foarte frecvent și dacă nu este oprită, poate avea ca rezultat vene varicoase.

Cum recunosc insuficiența venoasă?

Picioarele umflate pot fi primul semn al bolii venoase, chiar înainte ca venele varicoase sau alte semne vizibile să apară. Usturimea, furnicăturile și mâncărimea picioarelor pot indica debutul insuficienței venoase superficiale sau existența afecțiunii venoase. Dacă aveți picioare umflate în fiecare seară, indiferent de activitatea pe care ați avut-o în ziua respectivă sau dacă aveți gleznele umflate după o călătorie lungă, este posibil ca venele dumneavoastră să fie deja afectate și este timpul să acționați.

Ce pot face pentru a preveni insuficiența venoasă?

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți circulația sangvină a picioarelor. În plus, puteți reduce simptomele și riscul apariției unor complicații. Cu cât începeți mai repede, cu atât mai bine.

Cel mai important, se recomandă un mod de viață sănătos, care include exerciții fizice, renunțarea la alcool și fumat, precum și o dietă echilibrată. Gimnastica venoasă obișnuită poate, de asemenea, contracara dezvoltarea și progresarea insuficienței venoase superficiale.

În plus, în timpul călătoriilor lungi cu mașina, cu trenul sau cu avionul, picioarele dumneavoastră se confruntă cu dificultăți când stau pentru o perioadă lungă de timp în spații înguste. Acest lucru poate cauza dereglări de flux sangvin venos. Cu cât această condiție persistă mai mult, cu atât mai mare este riscul unei tromboze venoase care apare în sistemul venelor inferioare ale picioarelor. Persoanele care se confruntă deja cu venele în pânză de păianjen, vene varicoase sau se plâng în mod regulat de picioare grele după o perioadă îndelungată de călătorie sau în ședințe sunt în mod special predestinate pentru acest lucru.

Dacă aveți adesea dureri, greutate sau umflături la nivelul picioarelor, consultați-vă medicul.

Lioton 1000® Gel reduce efecient simptomele afecțiunilor venoase superficiale, cum ar fi:

-Senzația de greutate în picioare

-Senzația de durere în picioare

-Roșeață și umflarea picioarelor

Heparina – componentul principal al Lioton 1000® Gel acționează în mai multe moduri. Acționând asupra mediatorilor pro-inflamatori, poate atenua simptomele cum ar fi iritația și durerea. În plus, heparina ajută la reducerea extravazării sângelui din venele inflamate, ceea ce poate reduce edemul. De asemenea, reduce coagularea, ajută la îmbunătățirea circulației.

Utilizați Lioton1000® Gel tot anul împrejur, în special dacă suferiți de afecțiuni venoase superficiale în timpul anului, simptomele se intensifică, în general, în perioadele mai calde ale anului.

Începeți să folosiți Lioton 1000®. Datorită concentrației înalte de heparină, aceasta pătrunde prin piele, unde prin mecanismul triplu de acțiune al heparinei contribuie la reducerea eficientă a simptomelor de picioare grele, umflate, dureroase, hematoamelor și venelor dilatate, edemelor și crampelor nocturne din cauza afecțiunilor venoase superficiale..

Formula de gel a Lioton 1000® aduce o senzație răcoritoare imediată și este ușor și plăcut de utilizat. Lioton 1000® Gel conține uleiuri de levănțică și neroli, care dăruiesc o aromă plăcută și proaspătă.

Lioton 1000® Gel este un gel non-uleios, care nu lasă urme, pentru a putea fi utilizat în mod confortabil. Lioton 1000® Gel se absoarbe ușor de pe suprafața pielii și ameliorează simptomele (picioare obosite, umflate, grele). Puteți să îl aplicați în orice moment al zilei, în conformitate cu schema de dozare indicată în prospect:

Lioton 1000® gel este indicat pentru tratamentul afecţiunilor venelor superficiale. Traume, contuzii, infiltrate şi edeme localizate, hematoame subcutanate.

Pentru mai multe informații accesati www.lioton.md

Acesta este un medicament. Medicamentul se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Numărul de înregistrare: Lioton® 30g 22987 din 10.10.2016, Lioton® 50g 22988 din 10.10.2016.

Codul materialului: MD_LIO_06_2020_v02_web article. Material elaborat: 13.04.2020

Berlin-Chemie AG Berlin Sucursala Chisinau Republica Moldova, Chișinău, MD-2012, str. Alexandru cel Bun 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84;

 www.berlin-chemie.md

Scumpirea carburanților continuă. Noi prețuri afișate
Articolul anterior
Cine este noul Secretar General al Aparatului Președintelui. Maia Sandu a semnat decretul
Articolul următor